Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VIDEO: Kalifornija uvela digitalne registarske tablice - | K-013 Portal

VIDEO: Kalifornija uvela digitalne registarske tablice

digitalna registarska tablica, kalifornija

Nakon uspešno sprovedenog pilot-programa, Kalifornija je prva država koja omogućava korišćenje digitalnih registarskih tablica.

Kalifornijski zakon (AB-984) dozvoljava postavljanje digitalnih registarskih tablica, a trenutno ju nudi isključivo kompanija "Reviver". Ponuđene su dve opcije, s baterijskim pogonom i s instalacijom za povezivanje na električni sistem vozila.
 
Potonja je rezervisana za komercijalnu upotrebu i nešto je skuplja, 24,95 dolara mesečno u odnosu na 19,95 dolara mesečno kod tablica na baterije.
 
Ekran je monohromatski HD, a u Reviveru kažu kako su baterije dovoljno snažne da ga snabdevaju električnom energijom punih pet godina. 
 
Ako se pitate šta ova novotarija u praksi znači - za sada ništa. Naime, na ekranu se i dalje ispisuju isključivo brojevi registracije, ali operativni sistem ostavlja mogućnost prilagođavanja u vanrednim situacijama. Na primer, ako je vozilo ukradeno, to će signalizirati odgovarajućom porukom registarska tablica, a istovaži i u nekom drugom hitnom slučaju. 
 
Zahvaljujući uspešno sprovedenom pilot-programu implementacije, trenutno kalifornijskim putevima saobraća bar 10.000 vozila s ovim tablicama. 
 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.