Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VIDEO: Svet je dobio novog šampiona u sviranju nevidljive gitare - | K-013 Portal

VIDEO: Svet je dobio novog šampiona u sviranju nevidljive gitare

air guitar, svetski sampion, finska

Najbolji svetski izvođači na nevidljivoj gitari okupili su se u petak u Ouluu u Finskoj na Svetskom prvenstvu u sviranju "vazdušne gitare", što je deo avgustovskog festivala u tom gradu.

Francuski "gitarista" Kiril "Guitarantula" Blumenkrants je ovogodišnji svetski šampion "Air guitar" festivala, sa najviše osvojenih poena, piše Euronews.

I drugoplasirani takmičar bio je Francuz - Frederic "French Kiss" Reau.

Treće mesto podelila su čak trojica gitarista - Charles Kariuki "Slim" Ndung'u iz Kenije, Australijanac Aleks "Jinja Assasin" Roberts i još jedan francuski takmičar, Apolina "Ladi Attila" Andreis.

Svetsko prvenstvo u nastupu na "nevidljivoj gitari" prvi put je održano 1996, a organizatori navode da je cilj ovog neobičnog takmičenja "promovisanje mira u svetu".
 
 
Prema rečima organizatora, nevidljiva gitara je idealan način da se promoviše miran suživot jer je takmičenje praktično otvoreno za svakog ko poželi da se oproba u ovoj disciplini.
 
Pobednik je osvojio jedinstvenu gitaru ručne izrade.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.