Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VIDEO: Vrata od automobila uvek otvarajte DESNOM rukom, evo i zašto - | K-013 Portal

VIDEO: Vrata od automobila uvek otvarajte DESNOM rukom, evo i zašto

otvaranje, otvaranje vrata, otvaranje vrata od automobila, vrata od automobila, automobil, vrata, desna ruka, ruka

biti opasno po život. Nakon što parkirate automobil uz put, okrenite se i otvorite vrata desnom rukom. Na taj način ćete okrenuti glavu prema nazad i na vreme videti prolazi li kraj vas biciklista ili motociklista pa bi ga otvaranjem vrata mogli srušiti, ili možda drugo vozilo koje će vam otkinuti vrata, a možda vas i povrediti.

To se događa češće nego što mislimo. Na primer, biciklista ne može znati da će vozač baš u tom trenutku izaći iz vozila, a vozač ne gleda šta se događa na putu već automatski levom rukom hvata ručicu na vratima i otvara ih. Tu se radi o sekundama koje mogu značiti život ili smrt.

Otvaranje vrata desnom rukom u stvari prisiljava vozača da okrene gornji dio tela, a tada se puno veći deo puta nađe u njegovom vidokrugu U Holandiji vozači paze na te stvari pa puno češće koriste desnu ruku.

Sve je stvar navike i toga da nam neko ukaže na potencijalni problem o kojem do tada možda nismo ni razmišljali, piše CountryLiving.

(Krstarica)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.