Pančevo: Otvoreno pismo Siniše Jankovića poslanicima Evropskog parlamenta povodom reakcije u vezi sa nedavnim izveštajima o navodnoj trgovini ljudima u Srbiji u cilju radne eksploatacije
otvoreno pismo, sinisa jankovic, poslanici evropskog parlamenta, evropski parlament

Pančevo: Otvoreno pismo Siniše Jankovića poslanicima Evropskog parlamenta povodom reakcije u vezi sa nedavnim izveštajima o navodnoj trgovini ljudima u Srbiji u cilju radne eksploatacije
montekristo 0507


Pančevac Siniša Janković uputio je poslanicima Evropskog parlamenta Otvoreno pismo povodom reakcije u vezi sa nedavnim izveštajima o navodnoj trgovini ljudima u Srbiji u cilju radne eksploatacije, objavljujemo u celosti:

"Poštovani poslanici Evropskog parlamenta, Klemen Grošelj (Obnovimo Evropu), Viola fon Kramon (Zeleni), Tineke Strik (Zeleni), Tonino Picula (socijaldemokrate), Grendolin Delbos Korfild (Zeleni), Irena Joveva (Obnovimo Evropu), Tomas Vajts (Zeleni).

Postupanje prema radnicima iz Vijetnama je zaista užasno, i mora se promeniti. Drago mi je da ste videli sliku tog užasa i da ste na nju reagovali. Ali, Srbija je ipak mnogo više od radnog logora u Zrenjaninu. Šta ćemo sa ostatkom? Ukoliko Vas zanima i preostali deo Srbije i njeni građani, onda bih Vas zamolio da nam pomognete i da se upoznate sa stanjem preostalog dela Srbije.

Nećete videti demokratiju, nećete videti vladavinu prava; ali ćete videti zloupotrebljenu političku moć i političku korupciju. Upravo te dve negativne društvene pojave su uzrokovale one mučne scene sa radnicima iz Vijetnama. Da u Srbiji postoji demokratija i vladavina prava, ne bi postojala zloupotrebljena politička moć i politička korupcija. U takvoj Srbiji ne bi bilo moguće videti ljude u radnom ropstvu.

Da ste, poštovani poslanici Evropskog parlamenta, ranije malo više pažnje posvetili Srbiji, lako bi ste videli, a još lakše zaključili da su u Srbiji stvoreni svi uslovi za uspostavljanje nekog vida savremenog robovlasničkog odnosa. Da se takvo stanje promeni ni sada nije kasno. Građani Srbije bi Vam bili zahvalni na svakoj pomoći.

S poštovanjem,

Siniša Janković, aktivista civilnog društva

U Pančevu, 21.11.2021. godine"


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

UKUS FEST 4. - 5. decembar u BIG PANČEVO

Školica sporta Fit Happy Kids

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble