Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VOX POPULI: Vladimirovački hram Sv. Jovana Vladimira izgrađen je donacijama meštana - | K-013 Portal

VOX POPULI: Vladimirovački hram Sv. Jovana Vladimira izgrađen je donacijama meštana

hram sv jovana vladimira, vladimirovac, vladimirovacki hram

Vladimirovački sveštenik Milan Stefanović suspendovan je do Nove godine, a oduzeto mu je i zvanje protonamesnika. Tim povodom Željko Vucelja poslao je redakciji K-013 portala pismo koje prenosimo u celosti:

"U duhu pravde te dobročinstva kojim sam vođen od rođenja, pišem a ujedno molim za više prostora te skretanje pažnje kada je u pitanju Hram Sv. Jovana Vladimira u Vladimirovcu, odnosno suzpenzija i službovanje sveštenika Milana Stefanovića.

Naime, svim svojim bićem sam učestvovao u izgradnji Hrama (danas zaključanog) još od trenutka kada sam dočekivao upokojenog Anfilohiju Radovića, tada vladiku Eparhije banatske. Zajedno sa svojim komšijama, meštanima Vladimirovca pa i samim sveštenikom Milanom Stefanovićem taj isti hram pre cca 2 godine završismo. Tužno je danas pisati tekst dok je naš hram zatvoren, te dovesti sebe u ovakvu priliku da na ovakav način skrećeš pažnju i tražiš pomoć.

299790500 1428329524315187 879520401726163376 n

Naša borba za izgradnju Hrama je trajala dugo (preko 20 godina) a danas kada je završen on je zaključan. Koja je to sila koja sebi daje za pravo da i ovako urušen narod još više urušava. Da propagira Sveto a ruši dostajanstvo. Da otima milostinju a deli poštenje. Da li je to ta ista sila zbog koje danas u selu obitava nepunih 2500 stanovnika a brojalo je 7000. Selu, u kom nedeljno ima i do 7 sahrana a u mesecu po nekad ni jedno rođenje. Za ne verovati da u tom istom selu crkveno zvono više NE zvoni, nedeljne službe se NE služe, a hram koji je izgrađen na znoju i muci naroda bude zaključan. Da li je moguće da nekom smeta luster, grejanje, osvetljenje, klupa, cvet. Da li je moguće da taj neko ima za pravo da na pravdi BOGA kažnjava, da zatvara i otvara hramove, da SUDI o narodu i njegovoj veri te i o poštenju tog istog naroda koji mu verno služi. No i ove osude nebi toliko bile teške da osnova istih nije sadržana u rečima "daj meni pa ću ja da delim". Ne preostaje ništa drugo nego da na pravdi Boga izjavim da je vladimirovački hram Sv. Jovana Vladimira izgrađen sredstvima naroda i donacijama tog istog naroda.

Kako činili tako nam Bog pomogao! "

Vucelja Željko



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.