Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prodata birkin tašna najskuplja torba na svetu - | K-013 Portal

Prodata birkin tašna najskuplja torba na svetuNa aukciji u Hong Kongu, kojom je obeležena trideseta godišnjica azijskoj predstavništva kuće Kristi, prodata je Birkin tašna, proizvođača "Ermes", od kože retke vrste krokodila i kopčom od zlata ukrašenom dijamantima.

Ova tašna sa slike uspela je da pređe iznos od 300.000 dolara, te je tako postala najskuplja na svetu.Ženska tašna,to jeste najskuplja na svetu napravljena od kože retke vrste krokodila i kopčom od zlata ukrašenom dijamantima.

Potpredsednik aukcijske kuće Cristie, Metju Rubinger, rekao je da je torba sada vlasništvo privatnog kolekcionara, ali nije mogao da otkrije ko je kupac niti odakle je.

"Ovo je jedan od onih trenutaka kada se zajedno raduju i kupac i prodavac" rekao je Rubinger.

Tašna je napravljena po standardnom kroju Birkin tašni, sašivena je od kože retkog sivkastog krokodila sa Himalaja, kopča za zatvaranje je od kvalitetnog belog zlata, a ukrašenna je desetokaratnim dijamantima. Predstavnici Kristija je nazivaju "remek delom", prenose mediji.

Rubinger je objasnio da tašna, zbog upotrebljenih dragocenih materijala, predstavlja "kolekcionarski eksponat" i dodao da kompanija "Ermes" proizvodi godišnje jednu ili dve tašne od ove kože, ali bez dragog kamenja i plemenitih metala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.