Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 7 super moćnih trikova da smršate – brzo i lako - | K-013 Portal
kako smrsati, mrsavljenje, dijeta

7 super moćnih trikova da smršate – brzo i lakoSmršaćete lako i brzo ako primenite ovih 7 saveta

1. Ne preskačite doručak

Preskakanje doručka neće vam pomoći da izgubite težinu. Mogli biste da propustite esencijalne hranljive materije i možda ćete više grickati tokom dana jer osećate glad.

2. Jedite redovne obroke

Jedenje u redovno vreme tokom dana pomaže bržem sagorevanju kalorija. Takođe smanjuje iskušenje da grickate hranu bogatu mastima i šećerom.

3. Budite aktivniji

Biti aktivan je ključ za gubitak težine i održavanje. Osim što pruža mnogo zdravstvenih prednosti, vežbanje može pomoći u sagorevanju viška kalorija koje ne možete izgubiti samo ishranom.

Pronađite aktivnost u kojoj uživate i koja se može uklopiti u svoju rutinu.

4. Jedite puno voća i povrća

Voće i povrće imaju malo kalorija i masti, a bogati su vlaknima – 3 osnovna sastojka za uspešan gubitak težine. Takođe sadrže puno vitamina i minerala.

5. Pijte puno vode

Ljudi ponekad mešaju žeđ sa glađu. Možete završiti sa unosom dodatnih kalorija kada je čaša vode zaista ono što vam treba.

6. Jedite hranu bogatu vlaknima

Hrana koja sadrži mnogo vlakana može vam pomoći da se osećate sitima, što je savršeno za gubitak težine. Vlakna se nalaze samo u hrani iz biljaka, kao što su voće i povrće, ovas, hleb od celog zrna, smeđi pirinač i testenine, pasulj, grašak i sočivo.

7. Pročitajte etikete na hrani

Znanje kako da čitate etikete na hrani može vam pomoći da odaberete zdravije opcije. Koristite informacije o kalorijama da biste utvrdili kako se određena hrana uklapa u vaš dnevni unos kalorija na planu mršavljenja, prenosi nhs.uk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.