Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Znate li šta je skandinavski metod spavanja? Poboljšaće vam san - | K-013 Portal
skandinavski metod spavanja

Znate li šta je skandinavski metod spavanja? Poboljšaće vam sanMnogi parovi i njihove navike, čak i nakon godina i godina zajedničkog života, nisu usaglaženi, pa tako i spavanje u istom krevetu može da bude problematično.

Hrkanje, okretanje, držanje pokrivača na jednoj istrani kreveta mogu da dovedu do problema sa spanjem, a može da utiče i na vašu vezi. Opet, s druge strane, kažu da je zajedničko spavanje lekovito. Međutim, postoji jedan način da rešite ovaj vid problema, skandinavski metod spavanja.

Osnovni koncept ovog principa je da partneri spavaju u istom krevetu zajedno, ali ne dele jedan, pojedinačni jorgan. Umesto toga, svako dobija svoj pokrivač. Zašto je odvojeni jorgan efikasan trik? Istraživanja su otkrila da spavanje u istom krevetu sa istim pokrivačem za vas i partnera zapravo može da dovede do 30 procenata više prekida sna. Što je više mogućnosti za poremećaje sna u vašem okruženju (ambijentalno svetlo, buka, pokreti) veća je verovatnoća da ćete loše da spavate. Prekidi sna mogu da utiču na raspoloženje, povećaju pospanost tokom dana, naruše fizičko i kognitivno funkcionisanje. Deljenje pokrivača takođe može da utiče i na temperaturu spavanja, što igra veliku ulogu u tome koliko dobro spavate. Ako vam postane vruće, vaše telo će imati problema sa spavanjem. Pošto mnogi parovi imaju različite preferencije temperature spavanja, korišćenje odvojenih pokrivača može da pomogne svakom partneru u krevetu da stvori okruženje koje mu prija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.