Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jednu grešku prave mnoge žene kada kosa počne da im sedi - | K-013 Portal

Jednu grešku prave mnoge žene kada kosa počne da im sediSvakome u nekom trenutku života počnu da rastu sede vlasi. To se može dogoditi već u kasnim tinejdžerskim i ranim dvadesetim godinama, dok neki primete prve sede u tridesetim i četrdesetim godinama. Ako je kosa tek počela da vam sedi i razmišljate o farbanju, dobro je znati koju čestu grešku bi pritom trebalo da izbegnete, a reč je o korišćenju pogrešne vrste boje za kosu.

Ako još nemate puno sedih, odnosno tu i tamo vidite pokoju sedu vlas, bolje je koristiti polutrajnu boju za kosu s kojom ćete postići da se sede stope s ostatkom kose te će tokom vremena lagano izbledeti.

S druge strane, trajna boja daće potpunu pokrivenost, ali može izgledati previše veštački, naročito kada kosa počne da raste. Takođe, kod korišćenja trajne boje videćete izraženi prelaz kada se pojavi koren što znači da ćete morati češće da ga farbate kako biste zadržali ujednačenu boju, piše Zadovoljna.hr.

Druga opcija koju možete isprobati ako je seda kosa tek počela da vam raste jeste da uradite pramenove kako bi se svetliji delovi stopili s ostatkom kose pa kontrast neće biti toliko oštar. To naročito dobro funkcioniše ako imate prirodno svetliju kosu ili ako i inače radite pramenove.

Bez obzira na to odlučite li da ofarbate kosu ili pustiti sede, to je u potpunosti vaš izbor, a uvek se možete predomisliti i promeniti frizuru kada god želite.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.