Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ovo su najčešći ŽENSKI STRAHOVI - | K-013 Portal
zenski strahovi

Ovo su najčešći ŽENSKI STRAHOVIStrahovi, fobije…. je nešto što jednako pogađa i žene i muškarce. Protiv njih se podjednako bore i žene i muškarci. Pa, ipak, kako prenosi zenstvena.com, postoje neki strahovi koji su dominantniji kod žena, dok su neki dominantniji kod muškaraca.

Ovo su strahovi koji mnogo češće muče žene:

Strah od mraka

Žene se plaše mraka i naravno da to nije samo ženska fobija, međutim, podaci pokazuju da se žene ipak više plaše mraka od muškaraca. Neke žene taj strah ili tu fobiju lako pobeđuju, ostavljaju uključeno svetlo dok spavaju, mračnim ulicama ne hodaju same, uvek traže da ih neko isprati i tako dalje. Ipak, nekada nas taj strah od mraka parališe i često žene izbegavaju i da izlaze uveče, jer ne žele da budu u mračnom prostoru. Psiholozi, psihijatri ili neke alternativne metode poput theta healing-a dolaze u obzir.

Strah od paukova

Žene se generalno više plaše od paukova neko muškarci, koji uvek koriste tu situaciju da pokažu kako su oni hrabri, tako što će izbaciti pauka van kuće i “spasiti” svoju lepšu polovinu. Ovo može da bude ozbiljan problem, jer znamo da se pauci pojavljuju i u super sređenim kancelarijama, te ta osoba koja ima fobiju od pauka, može da dođe u situaciju da ne može da se suzdrži i da će ispred svih na sastanku na primer početi da paniči.

Strah od zatvorenog prostora

Ovo je ozbiljan strah, koji često može da parališe, odnosno da nas zaustavi u obavljanju mnogih aktivnosti. Žene koje se plaše od zatvorenog prostora često se plaše i od lifta. To je veliki problem, jer su onda u stanju da sve urade samo da bi izbegle lift, pa čak se i popele na dvadeseti sprat peške.

Strah od porođaja

Ovo je naravno strah sa kojim samo žene i mogu da se susretnu. Može da bude opravdan strah, ali često nije jer žene pred porođaj mnogo čitaju o porođaju, misleći da će im biti lakše tako. Onda saznaju za sve izuzetke, koji su se dogodili drugim ženama i razviju strah da će i njima to da se desi. Zato ukoliko vas strah od porođaja nadvlada, pre porođaja, razgovarajte sa svojim lekarom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.