Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Čudotvorna soda bikarbona: Svi znamo koliko je efikasna, ali nećete verovati da čisti čak i ovo - | K-013 Portal
soda bikarbona

Čudotvorna soda bikarbona: Svi znamo koliko je efikasna, ali nećete verovati da čisti čak i ovoSoda bikarbona je svemoćna, nema za šta se sve ne koristi. A da li ste znali da čisti i ove 4 stvari u domu?

Za čišćenje kuće dovoljno je da se zagledate u svoju kuhinjsku policu, pored limuna, soli i sirćeta, sjajna vest je da moćnu sodu bikarbonu možete iskoristiti za čišćenje i osvežavanje mnogih stvari u svom domu.

Osim kao sastojak kolača, soda bikarbona je poznata po tome što upija mirise, ali je korisna i za uklanjanje prljavštine.

Još jedna od prednosti sode bikarbone jeste što ćete tokom čišćenja doma izbeći upotrebu sredstava koja u sebi sadrže toksične hemikalije.

Sodom bikarbonom možete očistiti:

Otvarač za konzerve – napravite pastu od jedne kašičice vode i dve kašike sode i četkicom očistite prljavštinu.

Šolje za kafu i čaj – napunite šolje preko noći sa trećinom sode i dve trećine vode, istrljajte sunđerom i isperite.

Tapacirani nameštaj – pospite sodu po nameštaju i usisajte kako biste uklonili neprijatne mirise.

Bele zidove – mešavinom jednake količine sode bikarbone i vode možete ukloniti tragove bojica na belim zidovima; sačekajte da se osuši pre nego što prebrišete čistom krpom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.