Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jastuk će ponovo biti blistavo beo: Zaboravite na mašinu, uz ovaj ćete trik ubiti sve bakterije - | K-013 Portal
jastuk, ciscenje jastuka

Jastuk će ponovo biti blistavo beo: Zaboravite na mašinu, uz ovaj ćete trik ubiti sve bakterijeSara Depsi, stručnjak je za čišćenje koja tvrdi da za pranje jastuka uopšte ne bi trebalo da koristite mašinu za pranje veša. Svoj je trik za čišćenje jastuka podelila na društvenim mrežama.

Svima je jasno da bi redovno trebalo da peremo svoje jastučnice i jorganske navlake, ali malo ljudi zna koliko bi često trebalo da peremo svoje jastuke, u kojima se često množi velik broj bakterija i grinja.

Dempsi je otkrila da za čiste jastuke uopšte nije potrebno koristiti mašinu, a s njenim trikom postići ćete isti rezultat u uništavanju bakterija, kao da ste jastuke „ugurali“ u veš mašinu.

Sara tvrdi da ćete jednostavnim protresanjem jastuka ukloniti s njih svu prašinu, a ako želite i dubinsko čišćenje jastuka, onda treba koristiti usisivač.

Alternativno, ako vas je poslužilo lepo vreme, jednostavno ostavite jastuke da se provetre.

Nakon provetravanja, vreme je za čišćenje

Nakon što ste ih protresli ili provetrili, vreme je za samo čišćenje, koje – kako tvrdi – ne uključuje mašinu za pranje veša.

Naime, prema Sari, dovoljna je tek vlažna krpa i blagi deterdžent. Ističe kako su oni sasvim dovoljni za uklanjanje samih klica s jastuka.

„Ako su prisutne tvrdokorne mrlje, možda ćete morati da pribegnete ribanju. Međutim, nemojte ribati prejako jer možete da oštetite sam jastuk. Kad očistite jastuk, ostavite ga na otvorenom da se osuši na vazduhu”, govori stručnjak.

Upozorava kako je potrebno dobro osušiti sam jastuk jer sigurno ne želite da vlaga u njemu podstakne razvoj novih bakterija.

Nakon što je jastuk očišćen i osušen, možete pre same jastučnice staviti i dodatnu navlaku, koja će sprečiti ponovno prljanje jastuka.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.