Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kako da duže zadržite boju posle letovanja? - | K-013 Portal
letovanje, boja koze

Kako da duže zadržite boju posle letovanja?Tokom letovanja je neizbežno i da koža pocrni, a bitno je nanositi kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom, kao i hidrirati kožu, kako bi boja ostala što duže.

Koži je tokom leta potrebna dodatna hidratacija jer gubi vlažnost, a ukoliko je negujete redovno, biće manje iziritirana i, na kraju krajeva, neće se ljuštiti.

Pet stvari koje treba da uradite kad primetite da vam se ljušti koža:

1. Ohladite kožu

Kad primetite da vam je koža suva i da je na nekim delovima tela počela da se ljušti, to je pravi trenutak za odlazak pod hladan tuš. Hladna voda će ohladiti kožu i usporiti proces ljuštenja kože. Po izlasku iz kade, osušite se tako što ćete tapkati mekanim peškirom po koži i izbegavati trljanje.

2. Ne češite se

Koliko god neizdrživo bilo, nemojte se češati jer ćete tako ubrzati ljuštenje kože, a mogu vam ostati i ožiljci. Najbolji način da ublažite svrab je da prislonite malo leda uvijenog u mekanu tkaninu na mesto koje vas svrbi.

3. Ne zaboravite mleko za telo

Posle tuširanja, obavezno nanesite mleko za telo koje hidrira, a najkorisnije je ono koje je namenjeno nezi posle sunčanja. Idealno bi bilo da vaše mleko sadrži aloja veru ili krastavac, koji hlade kožu i smanjuje upale.

4. Ohladite se i iznutra

Nije dovoljno da se samo istuširate hladnom vodom, već bi trebalo da povećate unos hladne tečnosti u organizam. Da bi koža ostala zdrava, mora da ispuni važan preduslov: da u svakom trenutku bude hidrirana. Ako primetite da vam se koža ljušti, popijte između osam i deset čaša vode dnevno.
 
5. Nikako nemojte ljuštiti kožu

Iako je ovakva koža veoma neprivlačna i iritantna, ukoliko ne uspete da odolite iskušenju da skinete višak, možete izazvati infekciju.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.