Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Inspektori SBPOK-a vraćali drogu dilerima - | K-013 Portal
sbok, inspektori, droga

Inspektori SBPOK-a vraćali drogu dilerimaPosebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu optužni predlog protiv dvojice inspektora Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).


Sumnja se da su N.U. (36) i Z.Đ. (43) osobama za koje su znali da nabavljaju i prodaju drogu, omogućili izbegavanje krivične odgovornosti. 


Sumnja se da je N.U. 16. decembra 2021. godine, nakon što je kod D.G. pronašao oko 500 grama marihuane, u dogovoru sa Z.Đ. pronađenu drogu vratio D.G. 

O pretresanju stana D.G, okrivljeni nisu podneli izveštaj sudiji za prethodni postupak, niti su obavestili nadležnog dežurnog tužioca o pronalasku narkotika, niti su izvršili svoju službenu dužnost u vezi sa pronađenim narkotikom, navelo je VJT. 
 
Naime, N.U. je, kako se sumnja, tek 25. januara 2022. godine napisao krivičnu prijavu protiv D.G. zbog posedovanja droge, odnosno 11 grama marihuane, 7,7 grama amfetamina i 0,22 grama kokaina, iako je znao da postoje sumnja da je
D.G. počinio znatno teže krivično delo - proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 
 
Optužnim predlogom N.U. se tereti i da je od 23. februara 2021. godine do 19. maja 2022. godine, nevršenjem svoje službene dužnosti omogućio D.M. da nabavlja marihuanu, obezbeđujući mu zaštitu od postupanja policije. 
 
On je, kako se sumnja, uticao na druge policajce da prema D.M. ne preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti. Pri tom je znao da je D.M. počinio pet krivičnih dela neovlašćeno držanje opojne droge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.