Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Matić: Uhapšena još jedna osoba zbog pretnji Ani Lalić Hegediš i Dinku Gruhonjiću - | K-013 Portal

Matić: Uhapšena još jedna osoba zbog pretnji Ani Lalić Hegediš i Dinku Gruhonjiću

veran matic, pretnja, ana lalic, dinko gruhonjic

Član Stalne radne grupe za bezbednost novinara Veran Matić saopštio je večeras da je uhapšena još jedna osoba zbog pretnji upućenih predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine Ani Hegediš Lalić i novinaru i profesoru na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Dinku Gruhonjiću.

„Na osnovu rada Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal (VTK) i Službe za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije, u subotu, 30. marta, na graničnom prelazu Batrovci, prilikom ulaska u zemlju, identifikovan je i uhapšen S.I. za kojim je bila raspisana potraga zbog pretnji Ani Lalić Hegediš“, naveo je Matić u saopštenju.

Dodao je da su kod osumnjičenog pronađeni i dokazi da je pretio i Gruhonjiću.

Tužilaštvo je danas predložilo pritvor za S.I. ali je sud odbio taj predlog i odredio meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, naveo je Matić.

On je rekao da je druga osoba Š.M. iz Novog Sada, zbog istog krivičnog dela ugrožavanja bezbednosti Hegediš Lalić, privedena u četvrtak, 28. marta.

Tužilaštvu su prijavljene četiri pretnje Ani Lalić Hegediš i dve Dinku Gruhonjiću.

Na sastanku Stalne radne grupe za bezbednost novinara, održanom 25. marta, na kojem je učestvovao i Dinko Gruhonjić, predstavnici Tužilaštva i MUP-a predočili su prisutnima aktivnosti koje su preduzete u vezi sa identifikovanjem i hapšenjem lica koja su izrekla pretnje.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS