Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Za praznike otkriveno gotovo 20.000 saobraćajnih prekršaja - | K-013 Portal
saobraćaj, prekršaji

Za praznike otkriveno gotovo 20.000 saobraćajnih prekršajaPripadnici Uprave saobraćajne policije su tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja za praznike kontrolisali više od 85.000 vozila i otkrili 19.451 prekršaj, saopštio je danas MUP.

"Za samo devet dana iz saobraćaja je isključeno 1.535 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, dok je čak 270 vozača zadržano u službenim prostorijama, jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu. U službenim prostorijama zadržano je i 68 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci", precizira se u saopštenju.

Navodi se da je 320 vozača kažnjeno zbog nepropisnog preticanja, 798 zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje, 2.708 vozača i putnika kažnjeno je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i čak 8.251 vozač zbog prekoračenja dozvoljene brzine.

MUP dodaje da su saobraćajci presretačima zaustavili i isključili iz saobraćaja 12 vozača zbog ekstremnih prekoračenja brzine, od kojih su njih sedam upravljali vozilom brzinom većom od 200 kilometara na čas.

Napominje se da će Uprava saobraćajne policije akciju pojačane kontrole saobraćaja sprovoditi do 15. januara ove godine.

Ministarstvo apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.