Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website FERKA u Pančevu: „Bez Vučićevog imena na listi, SNS bi imala pet puta manji rejting“ - | K-013 Portal

FERKA u Pančevu: „Bez Vučićevog imena na listi, SNS bi imala pet puta manji rejting“

ferka, pancevo, tribina

Večeras je u Pančevu održana tribina kampanje za fer izbore pod nazivom FERKA, koja okuplja širok spektar društvenih aktera i građana koji se zalažu za transparentne i demokratske izborne procese. Centralni zahtev ove tribine jeste da aktuelni predsednik države Aleksandar Vučić ne bude nosilac liste na izborima na kojima se ne kandiduje.

Razgovori sa prisutnim građanima vođeni su sa Aleksandrom Baucalom, profesorom na Filozofskom fakultetu, Zoranom Gavrilovićem iz Biroa za društvena istraživanja BIRODI, Vladimirom Međakom iz Evropskog pokreta u Srbiji, Aleksandrom Gubašem iz Građanskih inicijativa, Sinišom Jankovićem, građanskim aktivistom, i Milicom Maksimović, studentkinjom FPN.

Zoran Gavrilović istakao je važnost razdvajanja političkog delovanja javnih funkcionera od njihovog položaja, što je naglašeno i u izveštaju ODIHR-a. Gavrilović je takođe naglasio da je trenutni rejting političara u Srbiji kriminalne prirode, s obzirom na značajnu medijsku podršku koju imaju.

Aleksandar Baucal je govorio o nedostatku stabilnosti i perspektive u društvu, ističući da institucije treba da služe interesima građana, a ne političkih partija. Takođe je naglasio značaj građanskog vaspitanja za demokratsko društvo.

Predstavnici kampanje FERKA istakli su da zahtev da predsednik države ne bude nosilac liste na izborima na kojima se ne kandiduje nije teško ostvariv, ukoliko postoji volja za tim. Podsjetili su i na pokrenutu peticiju koju su podržale mnoge organizacije i pojedinci iz pravne struke, tražeći podršku građana putem potpisa na veb-sajtu www.ferka.rs.

Ova inicijativa predstavlja nastavak borbe za fer izborne uslove uoči predstojećih lokalnih izbora, ističući važnost nepristrasnog političkog procesa i poštovanja demokratskih principa.

FERKA u Pančevu - 27. mart

Posted by Novi Optimizam on Wednesday, March 27, 2024


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS