Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website ISTRAŽIVANJE: U pančevačkim selima 5% FANTOMSKIH birača - | K-013 Portal

ISTRAŽIVANJE: U pančevačkim selima 5% FANTOMSKIH birača

istrazivanje, fantomski biraci, pancevo, k-013

Prema preliminarnim rezultatima istraživanja koje je sproveo K-013 portal na osnovu dokumenata o izborima održanim 17. decembra, primećuje se da u selima koja pripadaju gradu Pančevu postoji značajan broj fantomskih birača, koji je procenjen na oko 5%. Ovaj rezultat proizašao je iz ukrštanja podataka iz dokumenata do kojih je K-013 portal došao sa podacima iz baze Republičkog geodetskog zavoda.

Detaljnom analizom ovih podataka uočene su brojne nelogičnosti na mnogim adresama, ukazujući na nesrazmernost između kvadrature objekata na tim adresama i broja osoba prijavljenih kao birači koji su izašli na glasanje na pokrajinskim i republičkim izborima.

Najznačajnije nepravilnosti primećene su u selu Jabuka, gde je na jednoj adresi prijavljeno čak 30 birača, iako se taj objekat u katastru vodi kao nepostojeći. Slično tome, na drugoj adresi u Jabuci, na kojoj takođe stoji nepostojeći objekat, prijavljeno je 17 birača, dok je na pašnjaku prijavljeno njih 11. Ovakve diskrepancije pružaju osnovu za ozbiljnu sumnju u regularnost izbornog procesa.

U Kačarevu su takođe primećene značajne nepravilnosti, gde je na adresama sa objektima kvadrature 27 i 39 kvadrata prijavljeno značajno veći broj birača nego što bi bilo realno. Na primer, na objektu od 27 kvadrata prijavljeno je 16 birača, dok je na objektu od 39 kvadrata prijavljeno 23 birača. Slične anomalije primećene su i na drugim adresama u Kačarevu, kao i u ostalim naseljenim mestima.

U Omoljici, neobično je što je na njivi druge klase prijavljeno čak 10 birača. Dodatno, u ovom selu je primećeno da je na tri nepostojeća objekta prijavljeno još 40 birača, što dodatno pojačava sumnju u verodostojnost izbornog procesa.

 U narednom periodu, timovi će nastaviti sa detaljnom analizom podataka koji se odnose na sam grad Pančevo kako bi otkrili konačan broj fantomskih birača.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS