Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevački Glas se obratio Policijskoj upravi: Sprečite izborni kriminalitet! - | K-013 Portal

Pančevački Glas se obratio Policijskoj upravi: Sprečite izborni kriminalitet!

pancevacki glas, policijska uprava pancevo, izborni kriminalitet

Inicijatori Pančevačkog glasa predali su danas dopis Policijskoj upravi Pančevo u kome je pozivaju da, dosledno štiteći odredbe izbornih zakona, odlučno spreči nezakonito ponašanje i sankcioniše izborni kriminalitet. 

Prenosimo integralni tekst dopisa:

MINISTARSTVU UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Policijskoj upravi Pančevo
U Pančevu, 7.5.2024.

Poštovane/i,

Obraćamo Vam se kao neformalna grupa građanki i građana Pančeva.

a) Zabrinuti za stanje vladavine prava.

b) Sa pažnjom pratimo okolnosti u vezi sa izborima.

c) Uočavamo indicije koje ukazuju na kriminalitet u vezi sa izborima.

d) Sa pažnjom pratimo aktivnosti koje MUP preventivno preduzima u cilju sprečavanja različitih vrsta nezakonitog ponašanja.

e) Uočavamo da MUP kao jednu od svojih redovnih delatnosti preduzima preventivne mere objavljujući saopštenja za medije kojima upozorava građanke i građane da je npr. zabranjena upotreba pirotehničkih sredstava (povodom novogodišnjih praznika), zatim da je zabranjeno upravljanje motornim vozilom pod dejstvom alkohola (povodom Sabora trubača u Guči i nekih verskih praznika), da je zabranjeno loženje vatre na otvorenom prostoru (povodom prvomajskog uranka) i druge zabrane i upozorenja.

f) Do sada nismo uočili identično postupanje MUP-a povodom izbora. Izostalo je preventivno postupanje MUP-a kojim bi upozorio građanke i građane da je zabranjena kupovina i prodaja glasa, da je zabranjeno da bilo ko zna za koga su glasali, da je zabranjeno da ih bilo ko o tome bilo šta pita, da je zabranjeno da bilo ko traži da javno glasate, kao i da je zabranjeno da bilo ko traži dokaz za koga ste glasali. Takođe, da je zabranjeno da bilo ko uslovljava, ucenjuje ili građankama i građanima preti da za određenu stranku ili kandidata glasaju. Značajno je upozoriti građanke i građane da je zabranjeno fiktivno menjati prebivalište iz bilo kog razloga, pa i u cilju glasanja.

Pozivamo Vas da, ako to do sada niste učinili, postupite po zakonima i pravilima struke kriminalistike i policijske taktike u vezi sa širokim spektrom krivičnih dela izbornog kriminaliteta; kao i da inicirate i intenzivirate službenu komunikaciju sa tužilaštvom. Građanke i građani Pančeva znaju da MUP može i žele da veruju da će to i učiniti.

Na kraju, molimo Vas da nas i javnost obavestite o gorućem stanju izbornog kriminaliteta, koji razara bezbednost svih građanki i građana, unoseći među njima nemir ujedno stvarajući nepoverenje prema tzv „nadležnim državnim organima“.

Molimo Vas da nam odgovor dostavite na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Slede potpisi inicijatora Pančevačkog Glasa



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS