Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Koncert Nikole Vranjkovića 9. marta u Apolu - | K-013 Portal

PANČEVO: Koncert Nikole Vranjkovića 9. marta u Apolu

nikola vranjkovic, koncert, apolo, pancevo

Kultni beogradski rok autor, pesnik, kompozitor i muzički producent, Nikola Vranjković ponovo dolazi u Pančevo i održaće koncert u dvorani „Apolo” u Pančevu u subotu, 9. marta, od 21 sat.

Fanovi benda „Block Out” Vranjkovića pamte kao ključnu autorsku ličnost tog beogradskog sastava. Tokom duže od jedne decenije, koliko je bio deo benda, nastala su četiri studijska albuma, a potom se Vranjković okrenuo solo karijeri.

Njegov prvi samostalni album „Za ovde ili za poneti” izašao je 2001. godine uz istoimenu knjigu pesama, a posle raspada matičnog benda objavio je 2014. mini album i knjigu „Bremeplov” sa muzičarima bendova „Darkwood dub”, „Orthodox Celts” i „Goribor”. Usledio je dvostruki album „Veronautika” u novembru 2017, a dve godine kasnije i trostruki živi album „Biološki minimum“ snimljen na koncertu u Kombank dvorani u Beogradu. U maju 2022. izdaje mini album sa četiri pesme „Teorija zabave“.

Po rečima Dragana Ambrozića, pozicija Nikole Vranjkovića na sceni nezavisna je i samostalna – u pitanju je poseban fenomen koji na različite načine traje više od dvadeset pet godina. Vranjković je dobitnik brojnih prestižnih muzičkih nagrada, a kritika za njegovo stvaralaštvo ima samo reči hvale. Ni mišljenje publike se ne razlikuje.

Uz Nikolu Vranjkovića, nastupa sastav u kome su bubnjar Vladan Božilović, basista Miroslav Uzarević, gitaristi Danilo Nikodinovski, Milan Vučković i Ivan Zoranović, koji svira i klavijature.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS