Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Predstavljanje romana "Ti nisi ti" Katarine Nikolić, 15. novembra u Kulturnom centru - | K-013 Portal

PANČEVO: Predstavljanje romana "Ti nisi ti" Katarine Nikolić, 15. novembra u Kulturnom centru

ti nisi ti roman, katarina nikolic, pancevo, kulturni centar pancevo

Novembarski Književni kafe KC Pančeva donosi nam gošću sa domaćeg terena - dramaturškinju i književnicu Katarinu Nikolić. Njen najnoviji roman, „Ti nisi ti”, predstaviće u sredu, 15. novembra od 19 časova u foajeu Kulturnog centra.

O knjizi:

Zadnji roman Katarine Nikolić, „Ti nisi ti” nadovezuje se na dugu tradiciju romana o odrastanju, unoseći, pritom, u savremenu srpsku književnost i mnoge do sada malo zastupljene teme. Kroz fragmente koji nalikuju dnevničkim zapisima pomalja se inteligentan i svež pripovedni glas glavne junakinje. Neposredni i nepretenciozni, ovi “odsečci stvarnosti” imaju ispovedni ton i bespovratno obuzimaju pažnju čitalaca omogućavajući im linearno, autentično doživljavanje sveta o kojem se govori u delu. Ovaj svet umešten je među granice literarne verzije Pančeva i Beograda, a pripoveda pomalo netipičnu gorko-slatku priču o odrastanju.

O autorki:

Katarina Nikolić rođena je u Pančevu 1988. godine. Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njene priče objavljene su u zbirkama priča Leksikon božjih ljudi (2010) i Sopstvena soba za kratku priču (2012). Autorka je romana Kazablanka (2009), Igra jednog časa (2013), Dete prirode (2014), knjige za decu Čudesna šuma (2015) i noar-trilera Lovište (2021). Njeni romani su filmični, gotovo scenaristički tačni, a mnogi sadrže i direktne aluzije na određene događaje u okruženju, kao i poznate filmske naslove. Koautorka je monodrame Petar (2015), koja je do sada igrana na sceni Giljotin teatra (Stokholm), Upsala teatra (Upsala), Bitef teatra. Na sceni Dečjeg kulturnog centra Beograd izvedena je njena drama za decu Čudesna šuma (2020), po istoimenoj knjizi.

Koscenaristkinja je filma The Pond (2021), i filma Troje, koji je premijerno prikazan na 51. Međunarodnom filmskom festivalu – FEST 2023. godine. Dobitnica je nagrade Hartefakta za najbolji dramski savremeni društveno- angažovani komad za dramu Prozor 2021. godine, a čija je premijera bila na sceni Beogradskog dramskog pozorišta u avgustu 2023. godine.

Od 2017. godine intenzivno radi na predstavljanju različitih kultura i umetnosti u lokalnoj zajednici u kojoj trenutno živi, radi i stvara.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS