Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pupinov izazov u PANČEVU - | K-013 Portal

Pupinov izazov u PANČEVU

rct mihajlo pupin, pancevo

Takmičenje u Informaciono - komunikacionim tehnologijama “Pupinov izazov” biće održano 17. i 18. decembra u Pančevu, u prostorijama Regionalnog Centra za talente „Mihajlo Pupin“. Reč je o projektu od više radionica i finalnog takmičenja u IKT/ICT oblasti, započetom prethodne godine, u kojem učestvuju učenici srednjih škola uz aktivnu podršku predmetnih profesora.

„Govorimo da za ovo takmičenje stvarno vredi parola „važno je učestvovati“, jer je to pre svega mogućnost da učesnici u celokupnom procesu „Izazova“ unaprede svoje znanje. Sistem je osmišljen da bude dopuna trenutnog školskog kurikuluma i predstavi praktične mogućnosti upotrebe stečenog znanja“, napominje Vladislav Petković, koordinator i organizator projekta, čije takmičenje ove godine ide pod motom “Šta god da uradiš i naučiš - poveži/konektuj sa interesom javnog dobra, a na opštu korist društva.”

Jedan od ciljeva „Pupinovog izazova“ je da učenici u kontinuitetu dobijaju znanja tokom svojevrsnog master klasa, kao dopunu školskog obrazovnog programa, a organizator Regionalni savez Udruženja „Cirkuliranje“ iz Vršca, sa partnerima Regionalnim centrom za talente ”Mihajlo Pupin” iz Pančeva, više beogradskih fakulteta, srednjih škola iz Banata i Univerzitetom „Politehnika“ iz Temišvara, u finalu očekuju đake iz čitave Srbije. Cilj projekta je poslovno i kulturološko unapređenje informacionog ekosistema, regiona, stvaranje boljih šansi za uspeh mladih ljudi u svojevrsnom inkubatoru novih ideja, ali i povezivanje šireg regiona Banata i formiranje regionalnog klastera.

„Plan je da tamičenje u sledećem periodu postane obimnije i raznovrsnije, pokrene nove forme poput Smotre u Matematičkoj gimnaziji i stvori edukativni materijal i primenljivu metodologiju rada“, kaže Vladislav Petković.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS