Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tokom ove godine 119 PANČEVACA promenilo lično ime - | K-013 Portal

Tokom ove godine 119 PANČEVACA promenilo lično ime

promena imena, pancevo

Nova godina je prilika za nove početke, a to najbolje pokazuje 119 Pančevaca koji su u ovoj promenili svoje lično ime, prezime ili oboje. Na ovaj korak odlučuju se žene koje su se razvele, deci se menja prezime nakon što se utvrdi ili ospori očinstvo.

Međutim, najviše zahteva za promenu poteklo je od muškaraca.

"Po Porodičnom zakonu, tamo gde je prebivalište ili boravište osobe koja želi da promeni ime, ona lično podnosi zahtev, uz uplatu republičke administrativne takse. Potom se rade službene provere kaznene evidencije, poreskih zaduženjha, da li je protiv podnosioca zahteva pokrenut istražni i krivični postupak, te da li postoje obaveze izdržavanja dece, roditelja. Pravosnažno rešenje se dostavlja Matičnoj knjizi rođenih i policijskoj upravi u mestu prebivališta na dalje sprovođenje", objasnila je za Politiku Ivana Vemić iz gradske matične službe.

Posebno je zanimljivo da postoje i oni koji nekoliko puta menjaju imena, ali i oni drugi koji se predomisle pa ipak vrate prvo ime koje su nosili.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS