Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aleksić za Betu: Policija dva puta privodila Papića na poligraf - | K-013 Portal

Aleksić za Betu: Policija dva puta privodila Papića na poligraf

miroslav aleksic, srbija protiv nasilja

Poslanik koalicije „Srbija protiv nasilja“ i predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je danas da Tužilaštvo za organizovani kriminal nije proveravalo navode o korupciji na izgradnji puta Ruma-Šabac-Loznica, a da je u međuvremenu Aleksandar Papić dva puta bio na poligrafu.

Aleksić je agenciji Beta kazao da ni tri meseca posle objavljivanja pisma funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Papića tužilaštvo nije reagovalo na sumnje da je vrednost radova za put Ruma-Šabac-Loznica uvećana za 25 miliona evra.

Prema njegovim rečima, tužilaštvo ne sme da reaguje jer su svi navodi iz Papićevog pisma tačni.

„Tužilaštvo za organizovani kriminal je sluga Vučićevog režima. Oni nisu proveravali očigledne dokaze o korupciji, ali je zato policija dva puta privodila Papića na poligraf kako bi proverili da li je to pismo on dostavio javnosti“, rekao je Aleksić.

Opozicija je u decembru prošle godine došla u posed pisma Aleksandra Papića upućenog predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem se tvrdi da su radovi na putu Ruma-Šabac-Loznica uvećani za 25 miliona evra, od kojih je osam miliona navodno dato SNS-u.

Papić je funkcioner SNS-a i bivši suvlasnik tabloida „Objektiv“.

U pismu se pominju Zvonko Veselinović, Nebojša Stefanović i ministar finansija Siniša Mali.

Pismo je navodno iz januara prošle godine.

Papić je, kako stoji u pismu, obavestio Vučića da je zapao u probleme prvo s firmom „Azvirt“ koja je gradila put Ruma-Šabac-Loznica.

„S ‘Azvirtom’ sam imao kontakt samo kao posrednik u nekoliko navrata u vezi s novcem za stranku koji su oni davali Nebojši Stefanoviću preko Dmitra Đurovića u periodu od 2018. do sredine 2019. Murat (direktor Azvirta Beograd) je dao oko osam miliona evra Dmitru Đuroviću na ruke“, navodi se u Papićevom pismu do kojeg je došla koalicija „Srbija protiv nasilja“.

Papić u pismu dodaje da je zamolio Zvonka Veselinovića da u posao uvede neke druge firme kako bi ubedio Murata da ispuni dogovor do kraja.

„Tražio sam od Zvonka i dokaz da će novac završiti u stranci na šta je on pozvao Sinišu Malog, pustio ga na spikerfon, a Siniša je sve potvrdio i rekao da je sve u dogovoru s Vama“, stoji u pismu koje je pre tri meseca obelodanio Miroslav Aleksić.

Papić u pismu detaljno opisuje kako je cena izgradnje zemljanih radova na putu rasla i kome se novac namenjuje.

„Osnovna vrednost za taj posao i količinu je 50 miliona evra. To su tržišne cene za koje je dogovoreno da se uvećaju na 75 miliona evra. Od 25 miliona, 10 miliona za stranku, 15 miliona za Zvonka, mene i podizvođače“, preneo je Aleksić Papićeve navode.

U pismu Papić objašnjava i da je ostao bez šest miliona evra.

„Meni ništa ne treba, ni pare, ni poslovi. Jedino što želim jeste da znate istinu. Verujem u vaš častan sud“, stoji u pismu.

Papić je navodno poslao Vučiću i poruke Zvonka Veselinovića i Siniše Malog, gde ministar finansija piše da je novac obezbeđen i prepisku gde se Papić i Veselinović dopisuju da li je novac legao.

U pismu se navodi da je uplaćivan i avans za podizvođače kao što je firma „Raketa“ od milion evra od čega je 200.000 navodno išlo ministru Malom.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS