Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lutovac o glasanju u PSSE: Primena obaveza koje je Vučić prihvatio - | K-013 Portal

Lutovac o glasanju u PSSE: Primena obaveza koje je Vučić prihvatio

zoran lutovac, ds, demokratska stranka

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je danas da je preporuka Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) da Kosovo bude primljeno u članstvo te institucije „samo primena obaveza koje je (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić prihvatio“.

„Što se Saveta Evrope tiče, u pitanju je samo primena obaveza koje je Aleksandar Vučić prihvatio, a i dalje ne priznaje da ih je prihvatio“, napisao je Lutovac na društvenoj mreži Iks (X).

Navodna zapanjenost vlasti o toj odluci, prema njegovim rečima je „najobičnije prenemaganje i zavaravanje domaće javnosti“.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PSSE) podržala je juče prijem Kosova u članstvo Saveta Evrope i pozvala Komitet ministara da donese takvu odluku.

Nacrt Mišljenja o zahtevu Kosova za članstvo kojim se preporučuje prijem Kosova u Savet Evrope na današnjoj sednici u Strazburu podržao je 131 poslanika, dok je 29 glasalo protiv.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS