Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Angelina Topić peta na svetu, Bibić bez finala - | K-013 Portal

Angelina Topić peta na svetu, Bibić bez finala

bibić elzan, angelina topic

Srpska atletičarka Angelina Topić završila je finale Svetskog dvoranskog prvenstva u Glazgovu na petom mestu.

Perspektivna skakačica uvis jeste ostala bez željene medalje, ali je svakako veliki uspeh biti među pet najboljih na planeti.

Ona je do tog poduhvata stigla skokom od 1,92 metara. Uspešno je rekorderka države započela takmičenje sa prve visine i preskočila 1.84 metra iz prve.

Na 1.88 je bilo malih poteškoća, pa je Angelina iz druge uspela da se domogne sledeće visine. Potom je 1,92 je preskočila iz trećeg pokušaja.

Zatim je rušila na 1,95, da bi zatim odmah podigla letvicu na 1,97. I nije uspela da je preskoči iz dva preostala pokušaja.

Zahvaljujući tome što je Britanka Lejk više puta rušila 1,92 od Topićeve, Srpkinja je završila kao peta na svetu.

Zlatnu medalju osvojila je Nikola Olislagers iz Australije sa preskočenih 1,99, druga je sad već bivša svetska šampionka Jaroslava Mahučik iz Ukrajine, treća Slovenka Lia Apostolovski sa preskočenih 1,95, koliko je preskočila i Nemica Kristina Honsel, ali iz više pokušaja.

Elzan Bibić bez finala Svetskog prvenstva

Srpski atletičar Elzan Bibić nije uspeo da se plasira u finale Svetskog dvoranskog prvenstva u Glazgovu u disciplini 1.500 metara pošto je trku u kvalifikacionoj grupi okončao kao četvrti.

Bibić je trku završio sa vremenom od 3:39.98, što mu je najbolji rezultat ove sezone, ali ispostavilo se nedovoljnim za plasman u finale.

Prvi je trku završio Vinsent Kibet Keter iz Kenije, drugi je bio Amerikanac Hobs Kesler, a treći Džordi Bimiš iz Velike Britanije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS