Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Mihal Šulja peti na Svetskom prvenstvu sa novim rekordom Srbije - | K-013 Portal

PANČEVO: Mihal Šulja peti na Svetskom prvenstvu sa novim rekordom Srbije

mihal sulja, pancevo, ak dinamo

Ultramaratonac iz Kovačice, Mihal Šulja, član AK Dinamo Pančevo, zauzeo je peto mesto na Svetskom prvenstvu u trčanju na 24 sata sa novim rekordom Srbije od 267 km.

Svetsko prvenstvo u ultramaratonu održano je 1. i 2. decembra u kineskom Taipeu (na Tajvanu).

„Takmičenje nikada jače uz učešće svih najboljih svetskih ultramaratonaca. Mihal Šulja je osvojio 5. mesto sa novim rekordom Srbije od 267km. Najveći uspeh pančevačke atletike u svojoj 78-ogdišnjoj istoriji. Mihal Šulja je i pred samo takmičenje bio u krugu favorita, jer se nalazio visoko rangiran na svetskim rang listama. Međutim, sve to je trebalo dokazati na samom takmičenju u uslovima koji ni malo ne liče na naše klimatske uslove. Sama trka izuzetno teška, vreme hladno, vetrovito sa velikom vlagom. Sve to je Mihal Šulja vanljudskim naporom savladao i ostvario istorijski plasman ali i fantastičan rezultat vredan novog rekorda Srbije. Utisci se još uvek sležu, umor je veliki i mislim da niko od nas još uvek nije svestan koliko je vredan rezultat koji je ostvario Mihal Šulja. Ako kažemo da je jedino Ivana Španović prvakinja sveta u skoku udalj ostvarila bolji plasman na svetskim prvenstvima ove godine tek tada postajemo svesni ostvarenog rezultata. Mihal Šulja je bio dostojni reprezent AK „Dinamo“ Pančevo, ali je i preprezentovao grad Pančevo kao i Republiku Srbiju. Veliko hvala svima koji su nam omogućili da se spremimo za ovo takmičenje i da postignemo istorijski rezultat“, napisao je u svom izveštaju medijima trener prof. Ljupčo Cvetkoski.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS