Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bokserka Sara Ćirković na Olimpijskim igrama u Parizu - | K-013 Portal

Bokserka Sara Ćirković na Olimpijskim igrama u Parizu

boks, sara cirkovic, reprezentacija srbije

Reprezentativka Srbije u boksu Sara Ćirković plasirala se danas na Olimpijske igre u Parizu.

Kako je saopštio Bokserski savez, uz Nataliju Šadrinu i Vahida Abasova koji su norme izborili prošle godine na Evropskim igrama u Poljskoj, na Olimpijskim igrama će biti i 19-godišnja Ćirković, koja je obezbedila plasman sa sve tri pobede na kvalifikacionom turniru u italijanskom mestu Bursto Arcisi.

Aktuelna šampionka Evrope u konkurenciji mlađih seniorki, koja je prošle godine bila juniorska evropska i svetska šampionka, plasirala se na Olimpijske igre u kategoriji do 54 kilograma pobedama protiv Francuskinje Roman Mulaj, Karim Šukure iz Nigerije i Skarlet Delgado iz Kanade.

Na kvalifikacionom turniru u Italiji na korak od olimpijskih normi za selekciju Srbije bili su i Dušan Veletić, Sadam Magomedov i Aleksej Šendrik, koji su zaustavljeni u finalu kvalifikacija.

U teškoj kategoriji do 92 kilograma Magomedova je pobedio bivši svetski prvak Emanuel Plea Rejes, Kubanac koji boksuje za Španiju.

Superteškaš Dušan Veletić na poslednjoj prepreci izgubio je od Kamerunca koji se bori pod zastavom Nemačke Nelvi Tijafaka, dok je u kategoriji do 63,5 kilograma Alekseja Šendrika zaustavio aktuelni svetski prvak Ruslan Abdulajev iz Uzbekistana.

Poslednju priliku za plasman na Olimpijske igre srpski bokseri imaće na kvalifikacinom turniru na Tajlandu uBangkoku, od 23. maja do 3. juna.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS