Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Džudisti pančevačkog Tamiša najuspšeniji u Sloveniji - | K-013 Portal

Džudisti pančevačkog Tamiša najuspšeniji u Sloveniji

dzudo, dzudo klub tamis, slovenija, pancevo

Sa međunarodnog turnira u Sloveniji „Pokal Komende” džudisti Tamiša, iz našeg grada, vraćaju se sa 20 osvojenih medalja. Oni su na kraju takmičarskog dana bili i najuspešniji klub, a iza njih sa 17 odličja bio je domaći džudo klub Bežigrad. Ovo je veliki uspeh pančevačkog kluba, jer je na turniru učestvovalo više od 500 džudista iz nekoliko država.

Najupsešniji je bio, sa dve osvojene zlatne medalje i to u kategorijama +90 i +81 za mlađe kadete i kadete, Petar Novaković. On je na putu do pobedničkog postolja stigao nakon pobeda nad takmičarima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Zlatnu medalju osvojio je još i Kristijan Lehni,a njegov brat Aleksa morao se zadovoljiti srebrnom medaljom kao i Pavle Ćosić. Treća mesta i bronzana odličja pripala su Gavrilu Boškoviću i Davidu Mamojki.

 

Na turniru još uspešnije bile su devojčice iz DŽK Tamiš. One su se na pobedničko postolje popele 12 puta. Najuspešnije, sa jednom zlatnom i jednom srebrnom medaljom, bile su Natalija Strigić i Milena Sekulović i to u konkurenciji do 16 i 18 godina, kao i Dunja Pralica koja je osvojila dve medalje u dve različite kategorije. Zlatne medalje osvojile su još Natalija Novaković i Katarina Kešin, a srebrnu osvojila je i Divna Milanović. Treća mesto i bronzana odličja zaslužile su Marija Penevski, Ana i Iva Mitrović.

Dobar rad na pripremama i često učestvovanje na jakim turnirima u našoj zemlji i inostranstvu očigledno daje dobre rezultate i džudisti „Tamiša” iz dana u dan postižu sve bolje rezultate.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS