Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Omladinsko EP u boksu - Srbija na pragu evropskog zlata - | K-013 Portal

Omladinsko EP u boksu - Srbija na pragu evropskog zlata

boks, jereven, dragana jovanovic

Omladinska reprezentativka Srbije u boksu Dragana Jovanović plasirala se u finale šampionata Evrope koje se održava u glavnom gradu Jermenije Jerevanu u konkurenciji do 17 i 18 godina. U polufinalu Jovanovićeva je savladala Slovakinju Bibianu Lovaševu u meču koji je izazvao ovacije publike i u kome je srpska bokserka demonstrirala kvalitet, hrabrost i sjajan boks.

Za zlatnu medalju Srbiji u konkurenciji do 54 kg Dragana, članica BK “Sombor” boriće se protiv bokserke iz Rusije Sare Poline.

“Dragana je za meč za najjasnije odličje pobedila prošlogodišnju vicešampionku Evrope reprezentativku Slovačke i izborila plasman u finale Evropskog prvenstva. U polufinalu je bila sjajna apsolutno je nadvisila protivnicu u svim elementima boksa. Pokazala je da Srbija ima vrhunskih bokserki i da je budućnost ovog sporta zagarantovana. Veliki je ovo uspeh za našu Dadu, Srbiju, Bokserski klub “Sombor” i grad Sombor. Ostao nam je poslednji stepenik do najvišeg mesta na postolju evropskog šampionata. Protivnica je sjajna Ruskinja ali Dragana je hrabra, u dobroj je formi i sigurni smo da će dati sve od sebe kako bi se domogla zlata i obradovala Srbiju.A i ako se to ne desi ovo je veliki uspeh za naš boks” – poručuje iz Jerevana trener naše reprezentativke Stojan Knežević

Finalni meč između naše Dragane Jovanović i Ruskinje Sare Poline zakazan je u sredu u 10 časova i 45 minuta. Za Draganu Jovanović se u Somboru priprema i specijalni doček iz Jerevana kada će joj u poslednjem kolu Regionalne lige čiji je domaćin Bokserski klub “Sombor “ 21.maja biti upriličen spektakularan doček i uručena prikladna novčana nagrada.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS