Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Srpska bokserka Dragana Jovanović osvojila srebro na Evropskom prvenstvu u Jerevanu - | K-013 Portal

Srpska bokserka Dragana Jovanović osvojila srebro na Evropskom prvenstvu u Jerevanu

evropsko prvenstvo, boks, dragana jovanović

Omladinska reprezentativka Srbije u boksu Dragana Jovanović osvojila je danas u Jerevanu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u konkurenciji do 17 i 18 godina. Dragana Jovanović je u finalu kategorije do 54 kilograma poražena od Ruskinje Poline Spirine.

Pobedi Ruskinje su "kumovali" sudije iz Slovačke i Danske koji su u sve tri runde samo iz njima poznatih razloga dali prednost Spirinovoj. Bez obzira na to što je prikazala i u finalu sjajan boks i što je osvajanjem srebrnog odličja pokazala da je spremna i na najveće kontinentalne i planentarne izazove, vicešampionka Evrope nakon finalnog meča dugo je ostala u suzama.

"Dragana se hrabro borila u ringu. Dva puta su sudije prednost od 3:2 dale Ruskinji. Pogotovo je Dragana bila dominantna u poslednjoj trećoj rundi, ali sve to nije pomoglo. Ponosan sam na Draganu koja je pokazala da može da se bori sa takmičarkama iz najvećih bokserskih sila na svetu. U svemu je dominirao slovački sudija, čiju je predstavnicu, koja je inače bila aktuelna evropska prvakinja, naša reprezentativka eliminisala u drugom kolu pa je moguće da je to bila i stvar osvete našoj reprezentativki. No, neka im sve na dušu, mi smo ponosni na Draganu, a njeno vreme tek dolazi", kaže njen trener Stojan Knežević.

Ovo je druga medalja za Srbiju na EP u Jerevanu. Bronzanu medalju ranije je osvojila Sanja Mitiću kategoriji do 50 kg.

Za Draganu Jovanović se u Somboru priprema i specijalan doček iz Jerevana kada će joj u poslednjem kolu Regionalne lige, čiji je domaćin Bokserski klub "Sombor" 21. maja biti upriličen spektakularan doček i uručena prikladna novačana nagrada.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS