Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kanzas Siti Čifsi odbranili titulu na Superbolu - | K-013 Portal

Kanzas Siti Čifsi odbranili titulu na Superbolu

superbol, nfl, kanzas siti

Kanzas Siti Čifsi odbranili su titulu šampiona američkog fudbala (NFL) pošto su noćas u Las Vegasu u 58. Superbolu posle produžetka pobedili San Francisko Fortinajnerse 25:22.

Čifsi su pobedili tačdaunom Mekola Hardmana posle dodavanja Patrika Mahomsa. U meču punom preokreta Fortinajnersi su na poluvremenu vodili 10:3, Čifsi su uspeli da preokrenu na 13:10, ali su posle toga ponovo morali da jure zaostatak i uspeli su da izbore produžetak na 19:19.

Ekipa iz San Franciska je povela 22:19 poenima Džejka Mudija, ali je pobedu Čifsima doneo Hardman posle brzog pasa Mahomsa, za četvrti trijumf Kanzas Sitija na Superbolu, a treći u poslednjih pet godina.

Hardman nije shvatio da je ekipa pobedila kada je uhvatio tačdaun u završnici.

„Sve mi se zamračilo čoveče. Zaboravio sam da smo zapravo pobedili“, rekao je Hardman, preneo je AP.

O tome ga je obavestio Mahoms.

„Bacio sam tačdaun ovom momku na kraju utakmice i on me je pogledao. Nije imao pojma. Rekao sam: ‘Čoveče, upravo smo osvojili Superbol’. Nije imao pojma. Nije ni slavio na početku“, rekao je Mahoms.

„Sada je vreme za slavlje“, dodao je Hardman.

Mahoms je treći put u karijeri proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) Superbola i treći put u karijeri osvojio je Lombardijev trofej.

On je postao šesti kvoterbek u istoriji NFL koji je osvajao titulu više od tri puta, dok je trener Endi Rid postao peti trener koji je tri ili više puta bio šampion.

„Uz sve nedaće koje smo prošli ove sezone da bismo ovo uradili večeras… Ponosan sam na momke. Ovo je sjajno. Legendarno. Večeras ću slaviti, slaviću na paradi, a onda ću raditi na povratku u ovu utakmicu sledeće godine“, rekao je Mahoms.

Kanzas Siti Čifsi su tako postala prva ekipa od Nju Ingland Petroitsa koja je odbranila trofej, 2003. i 2004. godine.

„Kanzas Siti Čifsi nikada nisu autsajderi. Znajte to“, dodao je 28-godišnji Mahoms.

San Francisko Fortinajnersi su ostali na pet titula, a treći put su poraženi u Superbolu otkako su 1995. godine osvojili poslednji trofej.

Utakmicu su na stadionu gledale brojne svetske zvezde iz sporta, muzike, šoubiznisa, a na poluvremenu je nastupio pevač Ašer sa svojim gostima, među kojima su bili Ališa Kiz, Lil Džon i Ludakris.

Utakmici je prisustovalo 61.629 gledalaca, a tek drugi put u istoriji igrao se produžetak u Superbolu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS