Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vaterpolisti Partizana i Zvezde eliminisani u osmini finala Evrokupa - | K-013 Portal

Vaterpolisti Partizana i Zvezde eliminisani u osmini finala Evrokupa

vaterpolo, partizan

Vaterpolisti Partizana nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale Evrokupa, pošto su večeras u gostima poraženi od ekipe Panioniosa rezultatom 12:8 (3:1, 2:2, 5:3, 2:2) u revanš meču osmine finala ovog takmičenja.

Partizan nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Evrokupa, pošto je u prvom meču odigranom 30. novembra u Beogradu slavio sa 12:11.

Najefikasniji u pobedničkom timu u večerašnjem meču bio je Aleksandros Gunas, koji je postigao šest golova, dok su se po dva puta u strelce upisali Konstantinos Kiuvetsis i Andrija Bitadze.

U ekipi Partizana, najbolji je bio Petar Smiljević sa tri gola, dok su po dva postigli Stefan Gak i Lovre Miloš.

Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili Vašaš, ali ostali bez četvrtfinala Evrokupa

Vaterpolisti Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale Evrokupa iako su večeras u Beogradu pobedili Vašaš rezultatom 11:7 (2:2, 3:2, 2:1, 4:2) u revanš meču osmine finala ovog takmičenja.

Vašaš je izborio plasman u četvrtfinale Evrokupa, pošto je u prvom meču odigranom 30. novembra na svom terenu slavio sa 15:10.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde u večerašnjem meču bili su Gavril Subotić i Dušan Vasić, koji su postigli po dva gola. U redovima Vašaša najbolji je bio Sava Ranđelović, koji se dva puta upisao u listu strelaca.

Vaterpolisti Šapca eliminisali Barselonu u osmini finala Evrokupa

Vaterpolisti Šapca plasirali su se u četvrtfinale Evrokupa iako su večeras u gostima poraženi od Barselone 12:11 (1:3, 4:3, 3:4, 4:1) u revanš meču osmine finala tog takmičenja.

Šabac je izborio plasman u četvrtfinale Evrokupa pošto je u prvom meču odigranom 30. novembra na svom terenu pobedio Barselonu 13:10.

Najefikasniji u ekipi Barselone bio je Mark Ferer Vals sa pet golova. Najbolji u srpskom timu bio je Kristijan Šulc sa četiri gola, dok je Andrej Barać postigao tri.

Pored Šapca plasman četvrtfinale Evrokupa izborili su Savona, Oradea, Solnok, Panionios, Turkoan, Vašaš i Trst.

Vaterpolisti Novog Beograda odigrali 12:12 sa Jugom u Ligi šampiona

Vaterpolisti Novog Beograda odigrali su večeras nerešeno 12:12 (4:5, 3:1, 3:2, 2:4) sa ekipom dubrovačkog Juga u trećem kolu B grupe Lige šampiona.

Najefikasniji u Novom Beogradu bili su Nikola Jakšić i Radomir Drašović sa po tri gola, dok su kod gostiju po dva gola postigli Loren Fatović, Maro Joković, Matias Biljaka, Goran Grurević i Marko Zuvela.

Novi Beograd je u gornjem delu tabele sa sedam bodova, dok je Jug četvrti sa četiri. Novi Beograd će u narednom kolu dočekati Brešu, dok će Jug gostovati Ferencvarošu.

U izuzetno uzbudljivoj i kvalitetnoj utakmici punoj preokreta nerešen ishod možda je i najpravedniji iako su obe ekipe imale šanse da upišu trijumf.

Početak meča bio je u znaku domaćih koji su stekli dva gola prednosti (4:2). Ipak, Jug je uspeo da poveže redove i da sa tri uzastopna gola do kraja prve četvrtine dođe do vođstva. Međutim, ponovo je usledio period znatno bolje igre Novobeograđana, koji su polovinom treće deonice stekli čak četiri gola prednosti (10:6).

Žestoka borba vodila se u tim momentima na obe strane bazena. Gosti iz Hrvatske su strpljivo topili prednost aktuelnog srpskog i regionalnog šampiona. Ekipa trenera Živka Gocića na tri i po minuta pre kraja imala je dva igrača više, priliku da stekne tri gola prednosti i čini se stvori nedostižnu prednost. Međutim, domaći tim nije uspeo da realizuje brojčanu prednost u bazenu.

Ukazanu šansu, Jug je iskoristio na pravi način, ne samo da stigne do izjednačenja već i da golom Matiasa Biljake 53 sekunde pre kraja napravi prekoret (12:11). Jakšić je uzvratio već u narednom napadu, ali tu nije bio kraj drami.

Maro Joković je u poslednjem napadu Dubrovčana pogodio prečku, da bi u poslednjoj sekundi šansu imao i Novi Beograd, ali je šut Angelosa Vlahopulosa kranjim naporom zaustavio golman Toni Popadić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS