Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Arsenal posle preokreta pobedio Vest Hem u londonskom derbiju - | K-013 Portal

Arsenal posle preokreta pobedio Vest Hem u londonskom derbiju

arsenal, vest hem, premijer liga

Fudbaleri Arsenala pobedili su na svom terenu ekipu Vest Hema sa 3:1, u utakmici 17. kola Premijer lige.

Arsenal je mogao da povede već u petom minutu, ali je gol Bukaja Sake poništen zbog ofsajda.

Igrao se 24. minut kada je prekršaj u svom kaznenom prostoru napravio igrač Arsenala Vilijam Saliba. Oboren je bio Džarod Bouen, a precizan sa „bele tačke“ tri minuta kasnije bio je Said Benrahma.

Sa tim rezultatom otišlo se na poluvreme, da bi u nastavku Arsenal zaigrao bolje i ubrzo došao do preokreta.

U 53. minutu Martin Edegor je pokušao da uputi udarac ka golu Vest Hema, ali je lopta došla do Sake koji izlazi sam pred golmana Lukaša Fabijanskog i donosi izjednačenje domaćem timu.

Saka je tako postigao gol treći put zaredom na „boksing dej“, a poslednji je takav učinak u dresu Arsenala ostvario Tijeri Anri u periodu od 2002. do 2004. godine.

Pet minuta kasnije Arsenal je u vodjstvo doveo Gabrijel Martineli. Brazilski fudbaler je šutirao iskosa i savladao Fabijanskog, a asistenciju je upisao Granit Džaka.

Edi Nketija je u 69. minutu posle okreta postigao gol i postavio konačan rezultat, a drugu asistenciju je upisao Edegor.

Arsenalu je pobeda u gradskom derbiju bila 13. ove sezone u Premijer ligi, uz po jedan remi i poraz. Na prvom mestu Arsenal ima 40 bodova.

Vest Hem posle četvrtog vezanog poraza zauzima 16. mesto sa 14 bodova.

U narednom kolu Arsenal gostuje Brajtonu 31. decembra, a Vest Hem dan ranije dočekuje Brentford.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS