Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hrvatska se nakon boljeg izvođenja penala plasirala u četvrtfinale Mundijala - | K-013 Portal

Hrvatska se nakon boljeg izvođenja penala plasirala u četvrtfinale Mundijala

mundijal, japan, hrvatska, brazil, južna koreja

Reprezentacija Hrvatske plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva. Meč je u prvih 90 minuta igre završen remijem 1:1. Rezultat se nije menjao ni u produžecima, nakon čega su Hrvati bili bolji nakon izvođenja penala 3:1.

Reprezentacija Hrvatske izborila je plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva nakon boljeg izvođenja penala od Japana 3:1, a u regularnom delu, utakmica je završena nerešenim rezultatom 1:1.

Utakmica osminefinala između Japana i Hrvatske počela je otvoreno na obe strane, kreirali su igrači obe selekcije napade, premda su Hrvati bili nešto kreativniji, Japanci su čekali priliku iz kontranapada i bili disciplinovani u defanzivi.

U finišu prvog dela meča Japan je ipak prvi stigao do prednosti.

Doan je centrirao sa desne strane levom nogom. Perišić i Gvardiol su loše odreagovali, lopta je pala blizu Maede koji je u padu šutirao i savladao Livakovića za vođstvo Japana u 43. minutu igre.

U nastavku meča, Japanci su krenuli ofanzivno, ali su ih u nameri brzog gola omeli defanzivci Hrvatske. Njihove napade su upasivili u ranoj fazi kreairanja što im je omogućilo tranzicioni napad preko krilnih igrača.

U 55. minut, pomalo neočekivano Lovren je bio na polovini protivnika i centrirao sa desne strane, a Perišić je krunisao dobro dodavanje udarcem glavom u dalji golmanov ugao.

Rezultat je do kraja regularnog dela meča ostao nepromenjen 1:1.

Kapiten Hrvatske reprezentacije Modrić je napustio teren u 98. mintu, primeran je bio umor na licu najboljeg igrača "vatrenih", nakon čega je predao kapitensku traku Perišiću.

Bilo je većeg prostora za Japance na sredini terena, ali nije bilo akcija koje bi ugrozile protivnički gol.

Delovalo je da su Japanci su čekali grešku Hrvatske.

U 105. minutu igre Japanci su imali najbolju priliku u produžetku, istčali su igrači Japana kontru, nakon čega je Minamino sa ivice šesnaesterca snažno šutirao ka Livakoviću, a ovaj mirno odreagovao.

Primetan je bio umor kod igrače obe selekcije i penali su "visili u vazduhu", što se na kraju i desilo.

Apsolutni heroj Hrvatske na meču protiv Japana bio je Dominik Livaković koji je odbranio tri penala.

Prvo je Minaminu odbranio, zatim Mitomi i Jošidi. Jedini igrač Japanske reprezentacije koji je bio precizan sa 11 metara bio je Takuma Asano.

Vlašić, Brozović i Pašalić su bili precizni iz penala u redovima Hrvatske, dok je Marko Livaja promašio udarac, odnosno pogodio je stativu.

Hrvatska u četvrtfinalu čeka boljeg iz susreta Brazil - Južna Koreja.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS