Fudbaler iz Malija doći će kao slobodan igrač, jer mu je istekla saradnja sa francuskim Nantom za koji je prošle sezone odigrao 21 meč i postigao pet golova, piše Danas.

Prema saznanjima Mozzart sporta, visoki napadač potpisaće ugovor na jednu sezonu uz mogućnost nastavka saradnje za još jednu. On će u prvoj godini ugovora zarađivati 40 hiljada evra uz potencijalne bonuse, u zavisnosti od timskog i ekipnog učinka.

Kulibali će u Beograd stići kao fudbaler solidnog rejtinga, s obzirom na to da je poslednjih pet godina igrao za Nant u Ligi 1.

Imao je 31-godišnji fudbaler i ponudu iz Saudijske Arabije, ali je prihvatio sa adrese Crvene zvezde želeći da se još uvek nadmeće u evropskoj konkurenciji.

Kulibali je ponikao u Realu iz Bamaka, klubu koji je prethodnih godina iznedrio nekoliko odličnih igrača poput Iva Bisume, Dijadijea Samasekua, Mohameda Kamare, Šeika Dukurea..

U Zvezdi će imato konkurenciju u vidu Aleksandra Pešića, primarnog rešenja i Ohija, koji kod Dejana Stankovića, od starta sezone nije bio u prvom planu, ali je po dolasku Miloša Milojevića dobio priliku kao starter protiv Javora (postigao vodeći gol).