Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVAC Aleksa Rakonjac juniorski šampion Srbije puškom - | K-013 Portal

PANČEVAC Aleksa Rakonjac juniorski šampion Srbije puškom

aleksa rakonjac, iva rakonjac, streljastvo, sd pancevo 1813

Proteklog vikenda je u Smederevu održano Prvenstvo Srbije za juniorske kategorije vazdušnom puškom i pištoljem po A programu. na kojem je nastupilo sedam takmičara Streljačke družine ''Pančevo 1813''.

Aleksa Rakonjac je šampion Srbije vazdušnom puškom, sa 628.0 krugova u osnovnom meču, prvi u finalnom meču i u duelnom finalu za zlato sa Matejom Rašićem iz Partizana pobedio sa 17:9 i ubedljivo osvojio zlatnu medalju.

Aleksa je svojim rezultatom znatno pomogao podmlađenoj ekipi juniora da osvoji sedmo mesto, a nastupili su i kadeti Ognjen Bunčić sa 568,4 i Ognjen Lukić sa 558,8 krugova. Aleksa je sa svojom sestrom Ivom Rakonjac učestvovao u meču mešovitih parova puškom, u kojem su sa 622,9 krugova osvojili prvo mesto u kvalifikacijama za finale i u finalnom duelu sa miks parom Ana Pejić i Petar Erdei iz Novog Sada ubedljivo pobedili sa rezultatom od 16:6 i osvojili zlatne medalje.

Iva Rakonjac je nastupila i u finalnom meču juniorki puškom na sedmoj poziciji, nakon osnovnog meča sa 620,6 krugova, i osvojila sedmo mesto u veoma jakoj konkurenciji .

Marko Ninković je bio drugi junior pištoljem u osnovnom meču sa rezultatom od 559 krugova, ali je u finalnom meču završio na petom mestu, mada mu je zamalo promakla medalja. Ipak, njegov rezultat je znatno doprineo da ekipa juniora

pištoljem osvoji treće mesto u kojoj su još nastupili Velimir Ninković sa 542 i Stefan Kešišjan sa 541 krugom. Od drugog mesta ih je delilo 4 a od prvog 15 krugova.

Već narednog vikenda će kadeti i mlađi juniori nastupiti na drugom kolu kupa SS Srbije u Smederevu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS