Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Brat i sestra Rakonjac sjajni na Grand prix Novi Sad 2023 - | K-013 Portal

Brat i sestra Rakonjac sjajni na Grand prix Novi Sad 2023

iva rakonjac, aleksa rakonjac, streljastvo, pancevo, sd pancevo 1813

Proteklog vikenda je u Novom Sadu održano međunarodno takmičenje za Veliku nagradu Novog Sada, Grand prix Novi Sad 2023 u konkurenciji juniora seniora, u više disciplina sportskom vazdušnom i malokalibarskom puškom i pištoljem.

U konkurenciji od preko 200 takmičara iz devet zemalja, učestvovalo je i četvoro iz Streljacke dužine "Pančevo 1813" koji su bili veoma uspešni.

Najpre su sestra i brat Iva i Aleksa Rakonjac, osvojili srebrnu medalju u disciplini mešovitih parova - miksu, vazdušnom puškom, a drugog dana su osvojili još po dve medalje u pojedinačnoj konkurenciji juniora i seniora vazdušnom puškom. Iva je trijumfovala u kategoriji juniorki sa rezultatom od 624,2 kruga, a u konkurenciji seniorki bronzanu medalju, što je veliki uspeh obzirom da ima šesnaest godina.

Aleksa Rakonjac je trijumfovao u kategoriji juniora sa rezultatom od 624,8 krugova, a u konkurenciji seniora je osvojio srebrnu medalju.

U takmičenju malokalibarskom puškom,u disciplini trostav sa 3x20 metaka, Aleksa je osvojio srebrnu medalju sa rezultatom od 576 krugova u kategoriji juniora, a u konkurenciji seniora je deveti, iako je odlično pucao u klečećem i ležećem stavu po 195 krugova, ali se umorio u stojećem stavu(186) u kojem je obično najjači.

Iva je osvojila peto mesto u kategoriji juniorki sa rezultatom od 575 krugova, i takođe je deveta u konkurenciji seniorki.

U takmičenju vazdušnim pištoljem Marko Ninković je osvojio peto mesto sa rezultatom od 552 kruga u kategoriji juniora, a Teodora Kljajić je 13.seniorka sa rezultatom od 525 krugova. Zajedno, u disciplini mešovitih parova - miksu vazdušnim pištoljem, osvojili su deseto mesto.

U naredna dva vikenda će pančevački takmičari nastupiti na Prvenstvu Srbije malokalibarskom puškom u kategoriji juniora i seniora,takođe u Novom Sadu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS