Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dinamo dominirao na Trofeju Beograda: PANČEVAC Uroš Dašić proglašen najjačim takmičarem - | K-013 Portal

Dinamo dominirao na Trofeju Beograda: PANČEVAC Uroš Dašić proglašen najjačim takmičarem

dizanje tegova, Trofej Beograda, međunarodni turnir, Dinamo, Uroš Dašić, Hristina Ćirković, rekordi, sportski događaj, Beograd

Beograd je bio domaćin neverovatnog sportskog događaja - međunarodnog turnira u olimpijskom dizanju tegova pod nazivom Trofej Beograda. U nedelju, 2. jula, sala atletske dvorane bila je poprište nadmetanja najboljih dizača tegova iz različitih zemalja.

Ovo takmičenje je imalo poseban format, jer se plasman takmičara nije odvijao prema uobičajenim težinskim kategorijama. Umesto toga, takmičari su bili rangirani na osnovu "sinkler koeficijenta", koji je statistički utvrđivao vrednost rezultata u odnosu na telesnu masu takmičara i podignute tegove iznad glave. 

Predstavnici klubova imali su priliku da pokažu svoje sposobnosti, a među njima je klub dizača tegova Dinamo iz Pančeva briljirao.

Hristina Ćirković, mlada i talentovana dizačica, postigla je izvanredne rezultate, savladavši 41 kg u disciplini trzaja i impresivnih 60 kg u disciplini izbačaja, postavivši tako nove lične rekorde. Dušan Jerinić, koji je debitovao na međunarodnoj sceni, takođe je ostvario zapažene rezultate, podižući 70 kg u trzaju i 80 kg u izbačaju.

Napetost je dosegnula vrhunac u finalnoj rundi takmičenja, gde su se Miloš Obrenović i Uroš Dašić iz Dinama takmičili protiv najjačih rivala.

Miloš Obrenović je demonstrirao svoju snagu podižući 110 kg u trzaju i impresivnih 130 kg u izbačaju.

Međutim, najveća zvezda turnira bio je Uroš Dašić iz Dinama, proglašen za relativno najjačeg takmičara. Uroš je postigao sjajan rezultat od ukupno 275 kg (trzaj: 125 kg, izbačaj: 150 kg), čime je pokazao izvanrednu formu. Njegova dominacija nije iznenađenje, jer je već osvojio Trofej Beograda 2020. godine, gde je takođe bio neprikosnoveni pobednik.

Ovo dostignuće Dinama je samo početak. Nakon zaslužene pauze, takmičari će se vratiti treninzima i usredsrediti na predstojeći jesenji deo sezone. Njihov glavni cilj će biti Prvenstvo Srbije u kategoriji seniora i seniorki, gde će se boriti za titulu najboljih.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS