Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Juniorski strelci Aleksandra Havran iz Stare Pazove i Aleksa Rakonjac iz PANČEVA osvojili srebro na EP - | K-013 Portal

Juniorski strelci Aleksandra Havran iz Stare Pazove i Aleksa Rakonjac iz PANČEVA osvojili srebro na EP

aleksa rakonjac, streljastvo, sd pancevo 1813

Juniori Srbije Aleksandra Havran iz Stare Pazove i Aleksa Rakonjac iz Pančeva osvojili su srebro u takmičenju juniorskih miks parova puškom na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Đeru. Havran i Rakonjac su u kvalifikacijama u Đeru bili ubedljivo prvi sa 630,3 kruga, a u meču za zlato rival im je bila prva ekipa Nemačke.

Ovo srebro predstavlja još jedan značajan doprinos srpskim strelcima na ovogodišnjem prvenstvu, nakon što je ženska juniorska ekipa osvojila zlatnu medalju u ekipnom takmičenju dan ranije. Za ovu generaciju srpskih mladih strelaca, ovo je treća medalja na velikim takmičenjima u miks parovima, što svedoči o njihovoj konzistentnoj izvrsnosti u ovom formatu takmičenja.

U kvalifikacijama u Đeru, Havran i Rakonjac su dominirali, zauzevši ubedljivo prvo mesto sa impresivnih 630,3 kruga. Međutim, iako su imali odličan početak u finalnom meču, morali su da se suoče sa jakim rivalom, ekipom Nemačke, koja ih je na kraju pobedila rezultatom 16:12.

Iako su neki od srpskih strelaca podbacili u pojedinačnim disciplinama, pokazali su ogromnu želju i potencijal za napredak. Jasna Šekarić, selektor Srbije za pištolj, istakla je da iako su rezultati možda bili ispod očekivanja, mladi strelci su još uvek u procesu učenja i razvoja, te da se vidi perspektiva za njihov dalji napredak.

Uz sve to, šampionat Evrope se nastavlja sa nadmetanjima u disciplini „Čelendžer trio“, gde će se mladi srpski strelci ponovo boriti za odličja i pokazati svoju snagu i veštinu. Ovaj uspeh na Evropskom prvenstvu samo dodatno potvrđuje rastući uticaj Srbije u svetu sportskog streljaštva, kao i perspektivu za budućnost ove talentovane generacije strelaca.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS