Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kraj ere: Čaba Silađi zvanično završio sportsku karijeru - | K-013 Portal

Kraj ere: Čaba Silađi zvanično završio sportsku karijeru

caba siladji, plivanje

Čaba Silađi, jedan od najboljih plivača Srbije svih vremena, revijalnom trkom na Srbija openu na bazenu "Milan Gale Muškatirović", zvanično je završio sportsku karijeru.

U trci na 50 metara pored Čabe su bili njegovi drugovi iz reprezentacije koji su ga simbolično ispratili u "penziju". Sa njim su skočili Uroš Živanović, Kristijan Lakatoš, Uroš Nikolić, Velimir Stjepanović, Anja Crevar i Andrej Barna, piše N1.

Poslednji Čabin ples ispratili su roditelji, supruga, veliki broj prijatelja, predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva sporta i negde oko 500 ljudi na tribinama, koji su aplauzom i ovacijama pozdravili velikog šampiona.

Momak iz Bečeja je državni rekorder Srbije na 50, 100 i 200 prsno. Četiri puta je učestovao na olimpijskim igrama, učesnik je finala na svetskim i evropskim šampionatima u velikim bazenima. Najveći uspeh u seniorskoj karijeri bila mu je evropska bronza na 50 prsno u 25 – metarskom bazenu na kontinetalnom šampionatu u Istanbulu 2009.godine.
 
Osvajač je velikog broja odličja na Mediteranskim igrama i Univerzijadama, dok je u juniorskoj konkurenciji bio šampion Evrope na 100 prsno i vicešampion sveta na upola kraćoj deonici istim stilom. Slavio je na trci Svetskog kupa u Berlinu 2019. godine na 50 prsno, dok je na 100 metara osvojio drugo mesto.

Zbog toga što ima dvojno državljanstvo Čaba Silađi je državni rekorder Mađarske na 50 i 100 prsno i verovatno je jedini plivač koji drži najboljeg rezultate svih vremena u dve države.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS