Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website O’Saliven nagovestio da bi mogao da propusti turnire u domovini sledeće sezone - | K-013 Portal

O’Saliven nagovestio da bi mogao da propusti turnire u domovini sledeće sezone

roni osaliven, snuker

Sedmostruki svetski šampion u snukeru Roni O’Saliven nagovestio je da bi mogao da propusti turnire u Ujedinjenom Kraljevstvu sledeće sezone i rekao da je zbog sponzora igrao na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

O’Saliven je sinoć izgubio od Stjuarta Bingama 10:13 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Šefildu i propustio je priliku da se bori za rekordnu osmu titulu, ali i da postane tek četvrti snukeraš koji je u jednoj sezoni osvojio sva tri trofeja iz serije turnira triple krune.

„Svestan sam koliko vredim, svog vremena i šta donosim sportu. Sve dok su te potrebe ispunjene, nastaviću da igram“, rekao je O’Saliven, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On je nedavno potpisao trogodišnji ugovor i postao ambasador snukera u Saudijskoj Arabiji, pa će igrati na svim turnirima u toj zalivskoj zemlji. Kao deo dogovora on će se baviti i trenerskim poslom i osnovaće akademiju na Bliskom istoku kako bi pomogao da se snuker razvije u regionu.

„Posao Svetskog snukera je komercijalan i odlučio sam da i ja moram da budem komercijalan kako bih uživao na turnirima. Ne dolazim samo na takmičenja, mora porez da se plati i ako su ljudi spremni da ga plate, izvadiću štap iz futrole i igrati. Ako nisu, biću zadovoljan i da nikad više ne igram već da radim druge stvari“, naveo je 48-godišnji snukeraš.

O’Saliven se smatra najboljim igračem u istoriji snukera, rekorder je sa 41 rangirnom titulom i deli rekord sa Stivenom Hendrijem sa po sedam titula svetskog šampiona.

On nije mnogo igrao ove sezone, pošto je više učestvovao na ezgibicijama u Kini. Igrao je na devet od 17 rangirnih titula Svetskog snukera, a sada je rekao da je učestvovao na Svetskom prvenstvu na zahtev sponzora.

„Pod ugovorom sam za određene događaje i moje događaje u Kini, imam ugovor da idem u Saudijsku Arabiju, oni imaju prednost, a onda treba da provodim vreme kod kuće sa porodicom. Nije trebalo da igram ovde sve dok jedan novi sponzor nije tražio. Nije trebalo da igram u Mančesteru, ali ‘zavrnuli su mi ruku'“, rekao je O’Saliven.

„Već sam potpisao ugovor za oko osam ili devet turnira i ako budem zaista loš na njima, pretpostavljam da ću igrati na nekoliko turnira ovde, u suprotnom verovatno neću jer želim da budem kod kuće“, dodao je on.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

 

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city