Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website O'Saliven osvojio osmi Masters trofej - | K-013 Portal

O'Saliven osvojio osmi Masters trofej

roni o saliven, snuker

Britanski snukeraš Roni O’Saliven osvojio je večeras, rekordni osmi put u karijeri, Masters u Londonu, pošto je u finalu pobedio sunarodnika Alija Kartera sa 10:7.

Karter je dobro počeo, vodio je posle prvog dela meča sa 5:3, osvojio je i frejm na početku večernjeg dela za 6:3, ali je sedmostruki svetski šampion u nastavku popravio igru i osvojio jedan od najprestižnijih trofeja u snukeru.

Masters je prethodno osvajao 1995, 2005, 2007, 2009, 2014, 2016. i 2017. godine. On je sada najmlađi i najstariji osvajač Mastersa. Prvi je osvojio kao 19-godišnjak, a večerašnji kao 48-godišnjak.

Masters nije rangirni turnir, ali je uz Svetsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva najvažniji turnir u snukeru.

O’Saliven je rekoder Mastersa i Otvorenog prvenstva Ujedinjenog Kraljevstva sa po osam trofeja, dok je do sada sedam puta osvajao titulu svetskog šampiona. Sedam titula svetskog prvaka ima i Stiven Hendri.

Svetsko prvenstvo je u aprilu na Krusiblu u Šefildu i O’Saliven će pokušati da postane tek četvrti igrač koji je u istoj sezoni osvojio sva tri trofeja triple krune, posle Stiva Dejvisa, Stivena Hendrija i Marka Vilijamsa.

Karter nema nijednu titulu iz trofeja triple krune. On je u 19 mečeva samo jednom pobedio O’Salivena.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS