Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website O'Saliven osvojio Svetski Gran pri posle velikog preokreta protiv Trampa - | K-013 Portal

O'Saliven osvojio Svetski Gran pri posle velikog preokreta protiv Trampa

roni o saliven, snuker

Sedmostruki svetski šampion u snukeru Roni O’Saliven osvojio je Svetski Gran pri u Lesteru, pošto je u finalu posle velikog preokreta pobedio Džada Trampa 10:7.

Tramp je dobro počeo meč, poveo je sa 4:0 i uspeo je da iskoristi greške protivnika, a početkom drugog dela meča vodio je i sa 6:3.

O’Saliven je posle toga popravio igru, osvojio je šest uzastopnih frejmova i preokrenuo na 9:6. Tramp je osvojio frejm i smanjio zaostatak, ali je O’Saliven posle toga osvojio poslednji frejm i treći put u karijeri osvojio trofej na Svetskom Gran priju.

Prethodno, tu titulu osvajao je 2018. i 2021. godine.

On je igrao u svom 63. rangirnom finalu i osvojio rekordnu 41. titulu, pa sada ima pet više od Stivena Hendrija, koji je drugi na večnoj listi.

O’Saliven, koji se smatra najboljim snukerašem svih vremena, večeras je ostvario 14. uzastopnu pobedu.

Ove sezone osvojio je četiri trofeja, Masters u Šangaju, Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva, Masters u Londonu prošle nedelje i Svetski gran pri.

Osim trofeja, za pobedu u Lesteru osvojio je i 100.000 funti.

Tramp je igrao za četvrti trofej na Svetskom Gran priju, posle 2015, 2019. i 2020. godine i za svoju 27. rangirnu titulu.

On je kao finalista osvojio 40.000 funti.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS