Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website O'Saliven u četvrtfinalu Mastersa, maksimalni brejk Dinga - | K-013 Portal

O'Saliven u četvrtfinalu Mastersa, maksimalni brejk Dinga

o salivcen, masters, bilijar

Britanski snukeraš Roni O’Saliven plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Londonu, pošto je pobedio Ding Đunhuija iz Kine sa 6:3.

U meču prvog kola sedmostruki svetski šampion poveo je sa 4:0, Ding je uspeo da se primakne na 3:4, ali je O’Saliven popravio igru i 25. put u karijeri se plasirao u četvrtfinale Mastersa.

Ding je u sedmom frejmu napravio maksimalni brejk od 147 poena, svoj drugi na Mastersu, posle 2007. godine i prvi je igrač kome je to pošlo za rukom na tom prestižnom turniru.

Do sada su po jedan maksimalni brejk na Mastersu ostvarila samo dvojica igrača Kanađanin Kirks Stivens 1984. i Marko Fu iz Hong Konga 2007. godine.

„Neverovatan je, znao sam da će uspeti otkako je ubacio drugu ili treću kuglu. Njegova poziciona igra je toliko dobra, nijednom nije bio van pozicije. Kakav veličanstven igrač. Sjajan brejk i drago mi je što sam pobedio“, rekao je O’Saliven za Bi-Bi-Si (BBC).

Jedan od najboljih igrača svih vremena dodao je da nije zadovoljan formom i da ne zna kako će biti u nastavku turnira.

On će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Australijanca Nila Robertsona i Britanca Berija Hokinsa.

U drugom četvrtfinalu igraće britanski snukeraši Džek Lisovski i Šon Marfi.

Lisovski je u prvom kolu pobedio aktuelnog svetskog šampiona Belgijanca Luku Bresela 6:2, a Marfi je bio bolji od Kineza Ande Džana 6:2.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS