Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevac Marko Milanović briljirao na Sportskim igrama mladih - | K-013 Portal

Pančevac Marko Milanović briljirao na Sportskim igrama mladih

marko milanovic, sportske igre mladih, sah, pancevo

Sportske igre mladih ove godine okupile su 260.000 mladih sportista u 10 sportova u nekoliko okolnih država. Na međunarodnom finalu Sportskih igara u Splitu, koje okuplja nekoliko stotina najboljih, ove godine, jedan takmičar predstavljao je svoju zemlju u dva sporta - to je Marko Milanović, naš sugrađanin, petnaestogodišnji FIDE majstor šaha i pobednik državnog finala SIM i u šahu i u stonom tenisu.

Po programu najpre je održano međunarodno finale u šahu na kom je Marko sigurnom igrom četvrtu godinu bio ubedljiv i osvojio još jedno prvo mesto i zlatnu medalju na međunarodnom finalu.

Nakon toga, održano je finale u stonom tenisu gde je Marko ponovo savladao sve svoje protivnike i zauzeo sam vrh tabele, pobedivši u finalu Luku Tepeša iz Hrvatske rezultatom 3:1 u setovima.

Na taj način je mladi Pančevac ušao u istoriju Sportskih igara kao jedini koji se takmičio i predstavljao svoju zemlju na Međunarodnom finalu istovremeno u dva sporta, a posebno tako što je u oba sporta pobedio i osvojio prvo mesto.

Organizator je u sklopu svečanog zatvaranja SIM uz prisustvo velikog broja vrhunskih svetskih sportista i funkcionera priredio šahovsku simultanku. Uz neposredno prisustvo predsednika Vrhovne svetske šahovske organizacije FIDE Arkadija Dvorkoviča, poznati velemajstor iz Kazahstana Sadvakasov Darmen igrao je protiv najboljih šahista sa međunarodnog finala po pozivu, među kojima je bio i Marko.

Velemajstor je većinu takmičara brzo pobedio a nekima je ponudio "remi" koji su prihvatili, tako da se simultanka ubrzo pretvorila u meč "jedan na jedan" protiv Marka.

Nakon četiri sata borbe pred kamerama Marko je izveo taktički udar na protivnika posle kojeg je kazahstanski velemajstor u izgubljenoj poziciji predao partiju mladom pančevačkom FIDE majstoru. Na taj način je uz dve titule u dva sporta Marko trijumfalno završio svoj nastup na finalu SIM, donevši u Pančevo još dve zlatne medalje sa ovog međunarodnog takmičenja.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS