Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVAC Marko Milanović osvojio dva šampionata Srbije - | K-013 Portal

PANČEVAC Marko Milanović osvojio dva šampionata Srbije

marko milanovic, sahovski problem, pancevo

U Novom sadu je proteklog vikenda završen omladinski šampionat Srbije u šahu. Trajao je devet dana i sastojao se od tri prvenstva, u ubrzanom, brzopoteznom i standardnom šahu, a održano je i prvenstvo u rešavanju šahovskih problema.

Pančevac Marko Milanović, 15-to godišnji FIDE majstor šaha, samo dve sedmice nakon što je u stonom tenisu osvojio titule prvaka Srbije u dublu i vicešampiona u singlu, još veći uspeh je ostvario u šahu.

Kao mlađi u klasi osvojio je medalje na sva tri Prvenstva Srbije u šahu i to: u ubrzanom šahu osvojio je prvo mesto, pehar, zlatnu medalju i titulu prvaka Srbije. U brzopoteznom šahu podelio je prvo mesto a po dodatnim kriterijumima je drugi čime je u toj disciplini vicešampion Srbije, a u standardnom je osvojio treće mesto i pehar. U rešavanju šahovskih problema zauzeo je peto mesto u konkurenciji pet godina starijih od sebe.

Marko je na taj način u razmaku od samo par sedmica osvojio dva šampionata Srbije i trofeje u svim disciplinama u dva potpuno različita sporta.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS