Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVAC Marko Milanović prvi u šahu i stonom tenisu na Sportskim igrama mladih - | K-013 Portal

PANČEVAC Marko Milanović prvi u šahu i stonom tenisu na Sportskim igrama mladih

marko milanovic, stoni tenis, sportske igre mladih, pancevo

U prelepom ambijentu banje Ždrelo kod Petrovca na Mlavi, u trajanju od 9 dana, održano je državno finale Sportskih igara mladih.

To je najveća sportska manifestacija u regionu koja godišnje okuplja nekoliko stotina hiljada mladih sportista koji se takmiče u 10 sportova.

Nakon kvalifikacionih nadmetanja sprovedenih u više regiona naše zemlje, oko 900 najboljih mladih sportista Srbije u banji Ždrelo "ukrstilo je koplja" kako bi se odredilo ko je od njih najbolji i ko će predstavljati našu zemlju na Međunarodnom finalu SIM koje se održava krajem avgusta u Hrvatskoj.

Marko Milanović, FIDE majstor šaha, aktuelni omladinski prvak Srbije u šahu i stonom tenisu i višestruki pobednik državnog i međudržavnog finala Sportskih igara mladih, ove godine je napravio presedan time što se, i to kao pobednik takmičenja - kvalifikovao na državnom finale dva sporta, šahu i stonom tenisu.

Na završnom državnom takmičenju Marko je bio ništa manje neumoljiv: u oba sporta iako je osvojio prva mesta i doveo do situacije koja u 27 godina postojanja Sportskih igara mladih nikada nije viđena, a to je da na Međunarodnom finalu jedan takmičar predstavlja svoju državu u dva potpuno različita sporta.

Kolika je bila Markova nadmoć u oba sporta na državnom finalu svedoči činjenica da u stonom tenisu u polufinalu i finalu nije izgubio ni jedan set. Pored toga, u šahu je u prvih 5 mečeva ostvario svih 5 pobeda čime je došao u priliku da u poslednja dva kola svojim protivnicima "džentlmenski" pokloni remije. Uprkos tome, nakon 7 kola, mladi pančevac je ostvario konačnu prednost od čitavih 1,5 poena ispred Nikole Leskovca, odličnog mladog šahiste iz Novog Sada.

Ovo je sedma godina kako Marko Milanović predstavlja Srbiju i grad Pančevo na međunarodnom finalu Sportskih igara mladih. Imajući u vidu da će mu ove godine biti najteže jer će protiv sebe imati najbolje takmičare iz drugih država u dva različita sporta, poželimo mu da kao i ranije donese medalje u Srbiju i dostojno predstavlja našu zemlju i naš grad.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS