Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevac Marko Milanović uspešan na memorijalnom turniru - | K-013 Portal

Pančevac Marko Milanović uspešan na memorijalnom turniru

marko milanovic, sah, pancevo

Šahovski savez Beograda uz pomoć lokalnih klubova i sponzora proteklog vikenda priredio je veliki "Memorijal velemajstora Radoslava Simića" u čast istoimenog nedavno preminulog velemajstora osnivača ŠK "Rakovica", koji ove godine obeležava 75 godina postojanja.

Turnir je okupio više desetina iskusnih šahista iz zemlje i regiona, među kojima je bilo više njih sa međunarodnim majstorskim titulama.

Marko Milanović, 15-to godišnji FIDE majstor šaha i aktuelni omladinski prvak Srbije u šahu i stonom tenisu, na ovom veoma teškom takmičenju koje je trajalo čitavih 11 kola, zajedno sa Ivanom Tišmom iz Beograda podelio je drugo mesto. Obojica su imali 8,5 poena iz 11 partija, ali je po dodatnim kriterijumima Marko imao nešto manje sreće, pa mu je pripalo treće mesto, pehar i novčana nagrada.

Sa samo jednim poenom više pobednik turnira je ruski velemajstor Petrov Nikita.

Koliko je turnir bio jak svedoči činjenica da je prvoplasirani ruski velemajstor samo nekoliko dana ranije osvojio izuzetno jak međunarodni seniorski turnir na Srebrnom jezeru u konkurenciji većeg broja velemajstora i internacionalnih majstora iz više zemalja. Naš Marko se crnim figurama hrabro borio protiv velemajstora Nikite, u većem delu meča je imao i prednost, ali se iskusni rus na kraju povratio i ta partija, svakako najjača na turniru, završena je remijem. Ilustracija Markovog učinka je i podatak da je samo na ovom turniru osim pehara i novčane nagrade osvojio i preko 80 novih FIDE rejting-poena.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS