Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVAČKI šahisti na Republičkom takmičenju osnovnih škola u Nišu - | K-013 Portal

PANČEVAČKI šahisti na Republičkom takmičenju osnovnih škola u Nišu

vuk kanacki, sah klub aljehin, pancevo, sah

Republičko takmičenje učenika osnovnih škola održano je prethodnog vikenda u Nišu, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Ukupno je, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji učestvovalo više od 1100 devojčica i dečaka. U pojedinačnom nadmetanju posebno su se istakli mnogi talentovani šahisti iz Vojvodine, a prednjačila su deca iz Novog Sada i Pančeva.

Kada je reč o republičkim prvacima, Novosađanin Miloš Pasula došao je do trofeja sa svih sedam pobeda u konkurenciji dečaka trećeg razreda. Talentovani šahista, odličan učenik škole „Svetozar Marković Toza“, treću godinu zaredom pobeđuje na ovom takmičenju. Da bi uspeh Vojvođana bio potpun u ovoj grupi, pobrinuli su se, takođe sjajni Nikola Adamović iz novosadske škole „Vasa Stajić“ koji je imao šest poena, ali i Pančevac Aljoša Kanački iz škole „Stevica Jovanović“ sa 5,5 poena.

Kod dečaka četvrtog razreda najuspešniji je bio Nikola Šakotić iz Beograda ispred Andreja Dobričana iz pančevačke škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i Mihajla Stojanovića iz apatinske škole „Žarko Zrenjanin“. Među petacima je čini se bilo i najzanimljivije. Pobedio je Beograđanin Uroš Vučković sa 6,5 poena ispred Miroslava Ranđelovića iz subotičke škole „Sonja Marinković“ koji je imao pola poena manje.

Glavni favorit u sedmom razredu je bio novosadski majstor FIDE Andrej Ljepić iz škole „Dušan Radović“, ali je posle prošlogodišnje pobede, morao da se zadovolji srebrnom medaljom sa osvojenih šest poena. Pola poena više imao je Uroš Branković iz Smedereva. Beograđanin Lazar Girgis je trijumfovao među „osmacima“ sa 6,5 poena ispred Vuka Kanačkog iz pančevačke škole „Stevica Jovanović“ sa šest poena i Subotičanina Nikole Gligorića iz škole „Sonja Marinković“ koji je sakupio 5,5 poena.

Kod devojčica se najkvalitetniji šah igrao u grupi petog razreda gde su se našle izuzetno talentovane devojčice: Vera Vujović iz Beograda (sve pobede), Sara Mijić iz Stare Pazove (škola „Simeon Aranicki“) sa šest poena i Nina Jocić sa 5,5 poena („Đura Jakšić“ – Pančevo). Kod devojčica sedmog razreda je pobedila Tamara Janković iz Beograda sa 6,5 poena ispred Teodore Jauković iz novosadske škole „Dositej Obradović“ koja je imala pola poena manje.

U ekipnoj konkurenciji je odlično prošla škola „Đura Jakšić“ iz Pančeva koja se i pored pobede u poslednjem kolu nad glavnim konkurentom morala zadovoljiti srebrnom medaljom. Prva je bila škola „Ilija Garašanin“ iz Beograda, dok je treće mesto pripalo takođe beogradskoj školi „Danilo Kiš“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS